Tendinţe alimentare în anul 2018. Ce mâncăruri vor fi la modă

Embed:

De la prafuri la noi tipuri de ciuperci sau mâncăruri high-tech, tendinţele alimentare ale anului sunt foarte variate, anunţă jurnaliştii de la digi24, care citează predicţiile unui distribuitor american de produse bio.

Specialiştii de la Whole Foods Market spun că preferinţele alimentare vor explora domenii mai puţin cunoscute în prezent. Bucătarii vor utiliza mai mult florile, precum lavanda sau trandafirul, în prepararea felurilor de mâncare pentru obţinerea unor gusturi şi arome deosebite.

Pe lista ingredientelor vor apărea din ce în ce mai des prafurile utilizate în băuturi sau supe, cum ar fi matcha, o pudră din frunze de ceai verde sau curcuma măcinată.

Nu trebuie uitate ciupercile tradiţionale, dar şi unele specii noi folosite în supe sau chiar în băuturi îmbuteliate. Reichi, chaga, dar şi coama leului vor fi foarte utilizate.

Globalizarea va duce la adoptarea unor arome tradiţionale din Orientul Mijlociu, care are deja o contribuţie importantă la gastronomia mondială. Vor fi utilizate mai des condimente precum harissa sau cardamomul.

Mâncarea high tech câştigă din ce în ce mai mult teren, de exemplu, prin apariţia a noi varietăţi de lapte, cum ar fi cel de... nuci.

Va creşte şi varietatea de gustări, aşa că vom consuma mai multe cipsuri din manioc sau paste expandate.

Nici băuturile răcoritoare nu mai sunt ce au fost: vor apărea mai multe băuturi cu arome, cum ar fi apă de arţar sau de mesteacăn.

Lasă un comentariu