Temperaturile MINIME RECORD din Italia au dus la amânarea alegerilor locale și la închiderea fabricilor

Temperaturile minime record înregistrate luni în centrul și sudul Italiei au dus la închiderea școlilor și fabricilor, iar alegerile locale au fost amânate, relatează Agerpres.ro.

Căderile masive de zăpadă și fenomenele de îngheț înregistrate în mai multe orașe din regiunile Molise și Puglia au determinat amânarea alegerilor locale, în condițiile în care edilii au cerut locuitorilor să rămână în case.

În regiunea Abruzzo, din centrul Italiei, mai multe fabrici, printre care și cele ale producătorilor de mașini Sevel și Honda, au fost închise, iar elevilor li s-a cerut să rămână acasă în mai multe districte din regiunile sudice Calabria, Molise și Puglia.

"Numim acest fenomen o anomalie termică, deoarece temperaturile înregistrate în locuri din centrul și sudul țării sunt cu 10-12 grade sub medie", a precizat meteorologul Serena Giacomin, de la serviciul meteorologic Epson Meteo.it pentru DPA. 

Presa italiană a raportat că opt persoane au decedat de vinerea trecută din cauza temperaturilor sub 0 grade Celsius, însă guvernul italian a precizat că nu a fost confirmat niciun deces din cauza frigului.

Potrivit serviciului meteorologic italian citat, frontul de aer rece își va face simțită prezența până la mijlocul acestei săptămâni. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu