Temperaturi minime record în SUA. În Chicago, baloanele de săpun îngheață instantaneu (IMAGINI SPECTACULOASE)

Embed:

Un vânt arctic îngheţat cunoscut ca vortex polar a adus temperaturi minime record în cea mai mare parte a zonei de centru din SUA, dar și imagini spectaculoase filmate de localnici, scrie The Guardian, citat digi24.ro.

În Chicago, localnicii au surprins imagini spectaculoase, în care baloanele de săpun îngheață instantaneu la temperaturile de afară și se sparg. Tot în Chicago, pentru a menţine trenurile în funcţiune, operatorii de transport au dat foc la şinele de cale ferată. Mare parte din râul care traversează oraşul a îngheţat. 

Benjamin Nelson, un alt localnic din Chicago, a vrut să vadă ce se întâmplă dacă arunci în aer apă fiartă, așa că a filmat experimentul și l-a postat pe Youtube. Rezultatul: zăpadă instant. 

Vortexul polar a făcut cel puțin opt victime

Cel puţin opt persoane au murit din cauza temperaturilor record, printre care şi un bărbat din statul Illinois care a fost găsit la câteva ore după ce a căzut încercând să intre în locuinţa sa şi un student de la Universitatea din Iowa găsit în spatele unei săli academice la câteva ore înainte de răsărit.

Un bărbat a fost lovit de un plug de zăpadă, iar o maşină SUV a lovit o altă persoană pe stradă înzăpezită din nordul statului Indiana în timp ce un bărbat din Milwaukee a murit îngheţat într-un garaj, au informat autorităţile.

Şcolile au fost închise miercuri şi joi în multe oraşe, inclusiv în Chicago, unde se află al treilea cel mai mare sistem şcolar din ţară iar poliţia a avertizat că există riscul unor accidente pe autostrăzile îngheţate.

Poşta din SUA, într-o decizie rar întâlnită, şi-a anulat livrările în anumite părţi din Dakota de Sud şi Dakota de Nord şi din Ohio.

Temperaturile din Chicago au ajuns la o minimă de -30 de grade Celsius miercuri, cu puţin peste minima record înregistrată în ianuarie 1985.

Meteorologul Andrew Orrison a informat că printre cele mai scăzute temperaturi s-au înregistrat în International Falls, Minnesota, acolo unde termometrele au arătat -48 de grade Celsius, mai frig şi decât la Polul Sud unde se aşteptau temperaturi de -31 de grade Celsius.

În multe oraşe, există îngrijorări privind oamenii străzii, care nu au unde să se ferească de frig. Activiştii pentru drepturile omului susţin că nu există destule paturi în adăposturi pentru ei.

Cel puţin 2.700 de zboruri au fost anulate miercuri, cele mai multe fiind la cele două aeroporturi din Chicago. Alte 1.800 de zboruri programate pentru joi au fost anulate, de asemenea.

Operatorul feroviar Amtrack a informat că a anulat toate trenurile din şi în afara Chicago.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu