Televiziunea de stat din Rusia susţine că a realizat un interviu cu Zelenski. Reacţia preşedintelui ucrainean

Embed:

Jurnaliştii ruşi fac din ţânţar armăsar. Televiziunea de stat din Rusia susţine că a realizat un aşa-zis interviu cu preşedintele ucrainean, Vladimir Zelenski, pe care l-au prezentat drept unul vast şi complet, dar care de fapt a durat doar un minut. Totul s-a întâmplat săptămâna trecută, la Paris, la sfârşitul summitului în formatul Normandia. După negocieri, Zelenski a fost oprit pe hol de o jurnalistă de la Rossia 24, care i-a adresat două întrebări referitor la discuţiile cu Putin.

Preşedintele Ucrainei a spus că a fost un început corect, iar cele două țări au posibilitatea să obţină încheierea războiului, deși nu toate problemele se pot rezolva la o singură întâlnire. Jurnaliştii ruşi au prezentat într-un promo acest răspuns scurt drept primul interviu oferit în exclusivitate, în ultimii șase ani, unui post rusesc de televiziune.

Promo-ul nu a satisfăcut însă aşteptările telespectatorilor, întrucât toate discuţia dintre jurnalista rusă şi Vladimir Zelenski a fost extrem de scurtă.

- Cum a fost prima întâlnire cu Putin?
- A fost reuşită. Am abordat subiecte foarte importante. Cred că acesta este un bun început. În cadrul unor întâlniri în aşa format avem posibilitatea să obţinem rezultate, a declarat preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

De altfel, Vladimir Zelenski a negat în cadrul unei emisiuni din Ucraina că ar fi oferit vreun interviu postului de televiziune rusesc. 

- Aţi oferit un interviu postului de televiziune Rossia?
- Am citit despre asta. Nu am dat niciun interviu. A fost la Paris, după întâlnirea în formatul Normandia. Era ora 1:30 noaptea. O jurnalistă m-a întrebat ceva şi eu i-am răspuns în coridor. Iată aşa "interviu" a fost, a comentat preşedintele Ucrainei, Vladimir Zelenski.

Summitul în formatul Normandia a avut loc lunea trecută. Principalele subiecte abordate în cadrul negocierilor au fost un nou schimb de prizonieri, acordarea statutului special regiunii Donbass și implementarea armistițiului total în estul Ucrainei.

loading...

Lasă un comentariu