Tehnologii în construcții moderne şi inedite la expoziţia Moldconstruct din Capitală. Cum arată o casă din sticlă, care respiră (VIDEO)

Embed:

O locuinţă rezistentă şi amenajată cu gust nu costă o avere. De asta încearcă să ne convingă reprezentanţii celor peste 150 de companii participante la expoziţia "Moldconstruct", care şi-a deschis porţile pentru vizitatori.

Participanţii din ţară, dar şi din străinătate, au expus o gamă variată de tehnologii în construcții și reparații, dar şi echipamente. Expoziţia va dura până sâmbătă.

În premieră, la expoziţie poate fi găsită o colecție de materiale de finisare executate din particule fine de sticlă reciclată, cristale semiprețioase și pietre naturale.

"Este un material creat special pentru suprafeţe umede, pentru piscine, pentru terasă, camera de baie. Este creat din sticlă reciclată şi un adeziv special pentru finisaje uimitoare", a menţionat Diana Babin, administratoare a unei companii de construcţie.

Un stand mai puţin obişnuit, care poate fi văzut în cadrul expoziţiei, este al unei companii specializată în producerea geamurilor. Aceştia au încercat să surprindă vizitatorii într-un mod inedit. Ei au construit o casă din sticlă, care respiră. Cât de eficientă este locuinţa a fost demonstrat pe loc.

"Ideea cu fluturii în interior era ca arătăm că în interior se ajunge oxigen pentru a respira. Fata înăuntru este un fluturaş care tot poate respira şi trăieşte foarte bine acolo înauntru", a explicat Viorica Puiu, administrator a unei companii de construcţie.

Vizitatorii au rămas impresionaţi de cele văzute. Mai mult ca atât, aceştia au profitat de reducerile din cadrul expoziţiei şi și-au cumpărat materiale necesare:

"Sunt foarte multe lucruri interesante, sunt materiale pentru construcție, pentru agricultură și pentru casă".

"Toate lucrurile îmi par interesante. E o expoziţie foarte frumoasă şi noi lucrăm cu aceste materiale".

"Este foarte interesant. Sunt inovaţii mai ales în termoconstrucţie, adică în case noi".

Expoziţia "Moldconstruct" este organizată de 24 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu