Tehnologie VR! AMD a lansat o cameră de filmat 360 pentru realitatea virtuală

În cadrul Mumbai Film Festival organizat de Mumbai Academy of the Moving Image, AMD a prezentat o nouă tehnologie VR, scrie playtech.ro.

Noul instrument de captură VR de la AMD aduce la îndemâna utilizatorilor realitatea virtuală și filmarea 360, fiind echipat cu până la 32 de camere video și software video accelerat. Utilizat împreună cu plăcile grafice Radeon, noua tehnologie este utilizată pentru a crea conținut în filmul Baahubali: The Conclusion, o producție realizată de SS Rajamouli ce va avea premiera pe 28 Aprilie 2017.

Conform informațiilor oficiale, cei de la AMD au construit o nouă camera de captură VR – bb360cc – și un pachet software pentru filmare 360-de grade. Camera bb360ccoferă previzualizare în timp real pentru conținut VR și poate utiliza până la 32 de camera video. Folosind suita AMD Project Loom, creatorii de conținut video pot adopta tehnici de filmare 360, pentru a reduce timpul necesar creării de efecte similare prin metode tradiționale.

Proiectul open source Project Loom va fi disponibil până la finele anului. “AMD își respectă angajamentul de a aduce VR-ul mai aproape de utilizatori și acest lucru presupune inclusiv atragerea creatorilor de film pentru a produce conținut la calitate cinematografică într-o experiență VR,” a spus Raja Koduri, vicepreședinte și șef arhitect, Radeon Technologies Group, AMD.

La începutul lunii octombrie, cei de la AMD au introdus pe piață și noul procesor din gama Pro, dispozitiv care pune accentul pe performanță și care continuă să crească în popularitate pe sectorul comercial. Cele mai noi modele Pro sunt unități de procesare accelerate (APU), care includ atât o unitate de procesare centrală, cât și un procesor grafic.

Acestea erau cunoscute sub numele de cod Bristol Ridge și vor fi incluse în calculatoarele produse de HP și Lenovo. Inițial, Bristol Ridge a fost creat doar pentru laptopuri, însă acum va fi disponibil în patru versiuni și pentru desktop-uri.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu