Tehnologia se dezvoltă cu paşi grăbiţi. O companie din Australia a prezentat un taxi fără şofer

Embed:

Tehnologia se dezvoltă cu paşi grăbiţi. O companie din Australia a prezentat un taxi fără şofer, foarte inteligent. Vine şi îşi deschide uşile direct la adresa unde este solicitat. Are la bord un ecran inteligent conceput pentru a putea răspunde indicaţiilor clienţilor şi capabil să asigure siguranţa pasagerilor. Acest tip de taxi circulă cu o viteză de 25 de kilometri la oră. 

Deocamdată taxiul fără şofer este în fază de probă. Circulă doar pe drumurile Universității Flinders din Adelaide. Ulterior, ar putea fi observat în aeroporturi, pe străzi, pe lângă restul vehiculelor care fac parte din transport public.

Dezvoltatorii sunt de părere că taxiul autonom va fi de mare folos, în special persoanelor cu dificultăţi locomotorii şi vârstnicilor.

Compania care propune asemenea inovaţie speră ca autorităţile să emită, cât mai curând, o lege prin care să fie autorizată funcţionarea unui asemenea tip de transport. Odată ce va fi permisă circulaţia taxiului fără şofer pe străzi, dezvoltatorii tehnologiei susţin că investițiile în infrastructură vor deveni de asemenea o prioritate.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu