Tehnici eficiente pentru a vă reveni după o zi proastă

Dacă sunteţi stresaţi sau supăraţi, opriţi-vă din ceea ce faceţi timp de 15 minute şi luaţi o pauză. Aplicaţi una din metodele care vă ajută să vă eliberaţi de griji şi abia apoi terminaţi ce aveţi de făcut. Corpul vostră vă va fi recunoscător pentru asta, scrie bustle.com, citează adevarul.ro.

Trage puternic aer în piept

Pentru a-ţi elibera mintea, indifierent care a fost sursa de stres, uneori tot ce trebuie să faci este să respiri adânc. Respiraţia profundă creşte aportul de oxigen în creier şi stimulează sistemul nervos.

Scrie o listă a lucrurilor pentru care eşti recunoscător

Acest lucru te ajută să-ţi schimbi energia întregului corp, ajungând de la sentimentele de furie la recunoştinţă.

Povesteşte unui prieten ce s-a întâmplat

Nu ezita să contactezi un prieten. De multe ori, doar povestind ce s-a întâmplat, te ajută să-ţi formezi o perspectivă diferită pe care nu ai văzut-o înainte. Nu te concentra pe a găsi un vinovat şi încearcă să vezi ce soluţii poţi găsi.

Ia o pauză de 15 minute

Dacă eşti stresat sau supărat, opeşte-te din ceea ce faci timp de 15 minute şi ia o pauză. Citeşte o carte, fă un duş, vizionează un videoclip motivaţional sau orice alt lucru care îţi dă o stare de bine.

Îmbrăţişează pe cineva

În timpul îmbrăţişării corpul eliberează un hormon numit oxitocină, hormonul fericirii, micşorând nivelul de anxietate şi stres.

Râzi

Da, poate fi greu de găsit un motiv pentru a râde. Câutaţi câteva filmuleţe cu faze amuzante, copii sau animale care vă fac să zâmbiţi. Studiile confirmă că inclusiv râsul forţat schimbă starea de spirit a unei persoane.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu