Tehnică și echipament de intervenție noi pentru pompierii din stânga Nistrului (FOTO)

Pompierii din stânga Nistrului vor putea interveni mai ușor în situații excepționale. Asta după ce astăzi, aceștia au primit tehnică și echipament de intervenție în urma donației oferite de Operațiunea Florian din Marea Britanie.

Totul a fost posibil după ce o delegație din cadrul Direcției salvatori și pompieri din stânga Nistrului a vizitat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI din Chișinău.

La întrunire a participat Ambasadorul Austriei în Republica Moldova Christine Freilinger și adjunctul misiunii Ambasadei Marii Britanii la Chișinău Alexandra Gaunt. 

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre oportunitatea unor intervenții comune în lichidarea incendiilor, dar și participarea în aplicații organizate pentru îmbunătățirea capacităților de intervenție. 

De asemenea, colegii transnistreni au fost încurajați de oficialii misiunilor diplomatice la Chișinău să participe în realizarea unor proiecte europene menite să prevină și să lichideze situațiile de risc.

La final reprezentanții Direcției salvatori și pompieri din stânga Nistrului au vizitat Centru operațional de dirijare în situații excepționale și Școala Securității.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu