Tehnică agricolă, animale şi plante neobişnuite prezentate la un centru expoziţional din Capitală

Embed:

Tehnica impresionantă, dar animale şi plantele neobişnuite dau tonul expoziţiilor "Moldagroteh" şi "Farmer", care şi-au deschis porţile, astăzi, la un centru din Capitală. Printre utilaje şi puieţi de copaci a fost amenajat şi un mini zoo cu specii de păsări şi animale pe care rar le vedeţi la noi în ţară.

Cel mai nou membru este un viţel scoţian, care trăieşte printre găinile gigant sau gâştele australiene. 

Administratorul grădinei zoologice susţine că toate speciile de animale şi păsări, aduse la expoziţie sunt pe cât de neobişnuite, pe atât de uşor de îngrijit.

"Se numeşte găina gâscă. Vine la noi din Australia. Este o specie decorativă de păsări. Dacă îl ascultaţi bine observaţi că face ca porcul. Este ceva nou pentru Moldova. Este un pui de capră anglubiană. Dau la 6,7 litri de lapte pe zi", a spus administratorul zoo, Diana Rotaru. 

Dacă v-aţi obişnuit să vedeţi găinile în coteţ această găinuşă chinezească de mătase este considerat animal de companie. Albă, roşie sau neagră o putem observa deobicei pe străzile oraşelor mari. Acolo unde trendul este să scoţi pasărea la primblare.

Printre toţi puieţii de copaci şi arbuşti, au fost expuse şi flori pentru grădină. Unele înfloresc atunci când ninge.

"Aceasta este o planta multianuală foarte frumoasă pentru grădină. Ea a treia oară înfloreşte toamna aceasta. Avem aici un heliborus foarte frumos. Acesta tot înfloreşte iarna. Aici avem bulbe care toate sunt plante de primăvară care se plantează toamna", a spus Svetlana Curliuc. 

Cei care doresc să aibă flori tot anul trebuie neapărat să-şi planteze în grădini heliborus. Se îngrijeşte foarte usor, nu este pretenţioasă şi înfloreşte în ianuarie, februarie când afară este ger.

Iar la capitolul tehnică agricolă, orice fermier poate să găsească utilajele de care are nevoie. Pentru unele, agricultorii trebuie să bage mâna adânc în buzunar pentru că preţurile ajung la sute de mii de lei.

"Am venit la expoziţie de la Bălţi şi am adus la noi la expoziţie o semănătoare de nouă generaţie. Inovativ este că înfăptuiesc patru operaţii într-o trecere. Un plug mai mic pentru un gospodar mai mic, preţul lui atinge la 26.000 de lei", a declarat reprezentantul unei firme de utilaje, Vitalie Roşu. 

Expoziţiile "Moldagroteh" şi "Farmer" se vor încheia în 22 octombrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu