Teheranul transmite că atacurile cibernetice americane, care au vizat forţele militare iraniene, au fost un eşec

Regimul de la Teheran a transmis luni că atacurile cibernetice americane care au vizat forţele militare iraniene au fost un eşec, după ce presa americană a relatat că atacurile cibernetice efectuate de SUA ar fi dezactivat unele sisteme militare iraniene, informează cotidianul The New York Times.

"Încearcă din greu, dar nu au efectuat cu succes un atac", a transmis Mohammad Javad Azari Jahromi, ministrul iranian pentru Informaţii şi Comunicaţii.

"Anul trecut am neutralizat 33 de milioane de atacuri cu sistemul (naţional) de protecţie", a adăugat oficialul iranian.

Potrivit surselor citate de presa americană, atacurile cibernetice efectuate de Statele Unite au vizat sisteme de lansare de rachete ale Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, o structură militară de stat catalogată drept organizaţie teroristă de SUA, care a doborât o dronă americană şi despre care Washingtonul susţine că ar fi responsabilă de atacarea unor tancuri petroliere în Golful Oman.

Atacul cibernetic avea rolul de a bloca sistemele antiaeriene iraniene înainte de bombardamente asupra a trei obiective nedezvăluite, operaţiune anulată de Donald Trump în ultimul moment, scrie mediafax.

Conform specialiştilor, şi Iranul a început să intensifice acumularea de capabilităţi cibernetice ofensive.

loading...

Lasă un comentariu