TEHAGROFEST, LA TOHATIN: La expoziţie au fost aduse combine şi tractoare

Embed:
Combine, tractoare, semănători, îngrășăminte şi seminţe. Toate sunt expuse la târgul de profil din comuna Tohatin, unde au venit gospodari şi agricultori din toate colţurile ale ţării. Cel mai scump exponat este o combină de ultima generaţie, care costa 260 de mii de euro.

Fermierii au fost impresionaţi de calitatea utilajelor şi de multitudinea de activităţi pe care le pot executa.

"Am venit să vedem modificări. Şi dorim să cumpărăm un agregat pentru un tractor foarte voinic. Lucrul bun întotdeauna costă bani."

Unii au venit pregătiţi să facă investiţii serioase în tehnica agricolă.

"În jur la două milioane. Dacă gospodăria e puternică de ce nu mai mult. Atragem atenţia cel mai mult la combine de recoltare, la agregate de prelucrare a solului."

La eveniment sunt prezente 18 companii agricole. Reprezentanţii acestora spun că investiţiile în utilaje moderne sunt soluţia pentru o agricultură performantă.

"Avem produse în toată gama, de la cel mai bugetar client până la cel mai premium client. Începând cu un preţ de 10.100 şi terminând cu preţuri de 260.000 sau 300.000 de euro", a spus reprezentantul unei companii agricole, Roman Brăguţă.

Pe lângă tehnica agricolă, la târg au fost prezentate şi soiurile hibrid de grâu, porumb şi floarea soarelui. Cei interesaţi puteau procura seminţele direct de la producători.

"Mai bun este fiindcă are o perioadă de polenizare mai lungă, ceea ce permite să fie polenizat până la capăt. Respectiv, clar că roada va fi mai mare. Din ceea ce s-au făcut experimente în România şi Franţa, roada a fost cu 20% mai multă", a spus reprezentantul unei companii agricole, Andrian Besarab.

Expoziţia "TehAgroFest" a ajuns la cea de-a doua ediţie. Târgul este deschis până pe 15 iunie.
Pe aceeaşi temă