Ted Ligety a câştigat medalia de aur la competiţia de schi alpin, proba slalom uriaş

Embed:

Ted Ligety a câştigat al doilea titlu olimpic din carieră. Sportivul american s-a impus la competiţia de schi alpin, proba slalom uriaş. Americanul naturalizat, Vic Wild a adus Rusiei primul titlu olimpic din istorie la snowboard.

Ted Ligety a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Soci în cursa de slalom uriaş, după ce în 2006 la Torino s-a impus în proba de super-combinată. La competiţia din Rusia, americanul a fost mai bun decât francezii Steve Missillier şi Alexis Pinturault.

Un alt american, Vic Wild, care reprezintă Rusia a cucerit aurul în concursul de slalom uriaş paralel la snowboard. Acesta s-a căsătorit cu Alesia Zavarzina şi evoluează pentru ruşi din 2011. Wild a obţinut victoria la doar câteva minute după ce soţia lui a câştigat bronzul în proba similară la feminin. Argintul i-a revenit elveţianului Nevin Galmarini, iar bronzul slovenului Zan Kosir.

Echipa Norvegiei, formartă din Ingvild Flugstad Oestberg şi Marit Bjoergen, s-a impus în proba de sprint din programul de schi fond la Jocurile Olimpice de la Soci. Norvegia a condus în finală încă după runda a doua dintre cele şase programate şi a câştigat cu un avans de peste nouă secunde faţă de echipa care a obţinut argi0ntul, Finlanda. Pe poziţia a treia a încheiat echipa Suediei din care au făcut parte Ida Ingemarsdotter şi Stina Nilsson.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu