Teatrul de Operă şi Balet, dar şi o stradă din Capitală, ar putea purta numele Mariei Bieşu

O stradă din Capitală ar putea purta numele Primadonei Maria Bieşu. Despre asta a anunţat în direct la Publika TV, membrul Comisiei parlamentare pentru cultură, Ghenadie Ciobanu. Totodată, ministrul Culturii, Boris Focşa a declarat că şi Teatrul de Operă şi Balet ar putea fi redenumit, astfel ca să poarte numele emeritei interprete.

"Noi deja avem o şcoală de Arte care îi poartă numele. Şi cred că o să venim cu această iniţiativă şi să redenumim Teatrul de Operă şi Balet Maria Bieşu", a declarat ministrul Culturii.

Totodată, Ghenadie Ciobanu a precizat că are o iniţiativă de redenumire a unei străzi, dar pentru realizarea acestei propuneri, este nevoie de timp şi discuţii cu instituţiile abilitate.

"Am o iniţiativă în acest sens, dar de obicei se discută cu Uniunea Muzicienilor pe care a condus-o Maria Bieşu, cu Teatrul de Opersă şi Balet, dar şi cu Ministerul Culturii. Ne vom gândi cum să facem ca în memoria oamenilor să rămână numele Mariei Bieşu".

Astăzi, 16 mai, s-a stins din viaţă Primadona Operei Naţionale Maria Bieşu. La toamnă, interpreta ar fi împlinit vârsta de 77 de ani.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu