Teatrul Bataclan, redeschis la un an de la atentatele sângeroase din Paris

Embed:

Teatrul Bataclan din Paris s-a redeschis, la un an de la atentatul în care militanții islamiști au omorât 89 de oameni. Sting a cântat în memoria victimelor într-un concert care a adunat 1.500 de spectatori.

Potrivit organizatorilor, toate biletele s-au vândut în doar jumătate de oră. 

Spectacolul a început cu un moment de reculegere ținut în memoria celor care au murit în atentatele sângeroase din noiembrie 2015.

Artistul britanic a vorbit cu cei din public în limba franceză.

"Înainte de a începe spectacolul, aș vrea să ținem un minut de reculegere în memoria celor pe care nu trebuie să-i uităm", a spus Sting.

La spectacol au asistat şi rudele victimelor. Banii adunați din vânzarea biletelor vor fi donați mai multor organizații de caritate.

Evenimentul nu s-a lăsat însă fără incidente.

După ce managerii teatrului au respins oferta trupei americane Eagles of Death Metal de a cânta la un an de la atacuri, doi membri ai formaţiei au fost împiedicați să intre la recitalul lui Sting.

Conducerea teatrului a declarat că nu poate trece peste acuzaţiile lansate de muzicienii americani privind posibila complicitate la atac a personalului responsabil cu securitatea în seara concertului.

100 de oameni au murit și peste trei sute au fost răniți în atacurile din noiembrie 2015 de la Paris.

Atunci, mai mulți militanți islamiști au intrat în teatrul Bataclan și au luat ostatici peste o mie de fani ai trupei Eagles of Death Metal.

În aceeași noapte, au avut loc mai multe explozii pe Stade de France, iar câțiva indivizi înarmați au tras în plin în clienții unor terase și baruri din apropierea Pieței Republicii din Paris.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu