TEATRU ROMÂNESC ÎN MOLDOVA. Actorii de la Nottara au pus în scenă 10 spectacole

Embed:
Actorii teatrului "Nottara" din Bucureşti au pus în scenă mai multe spectacole în ţara noastră. Timp de trei luni, artiştii au jucat 10 piese în Chişinău, Bălţi şi Cahul.

"22 de actori sunt, exact în acest moment, în Republica Moldova dar nu doar atât, pentru că echipa noastră este mult mai mare. Este ultimul spectacol din acest an, dar la sigur vom reveni", a spus directoarea Teatrului "Nottara" din Bucureşt, Marinela Țepuș. 

În acest weekend, pe scena teatrului "Ginta Latină" a fost jucată comedia "Despre olteni, cu dragoste", scrisă de către Marin Sorescu. Emoţionaţi, actorii de peste Prut spun că s-au simţit la Chişinău ca acasă.

"Am avut emoţii mai mari, decât la Bucureşti.Căldura oamenilor, eu cu asta pot pleca de aici, căldura oamenilor şi sentimentul acesta de acasă l-am simţit cum a venit din partea oamenilor spre mine", a spus actriţa teatrului "Nottara" din Bucureşti, Alexandra Aga. 

"Pe scena teatrului "Ginta Latină" m-am simţit foarte emoţionat, adică, totuşi m-am simţit ca la mine acasă, pentru că şi la noi la Bucureşti este sala mare dar cu mici diferenţe.Aici a fost atfel, publicul era foarte atent la orice pas, îmi era frică să nu greşesc ceva, a spus actorul teatrului "Nottara" din Bucureşti, Daniel Iepure. 

În septembrie, actorii moldoveni au evoluat pe scena teatrului "Nottara" din Bucureşti cu spectacolul Ultimul Tramvai în regia lui Tudor Ţărnă.

 "E un proiect care nu se duce pur şi simplu aşa, acolo nu trecem nişte probe, ei au fost aici şi au văzut nişte spectacolele noastre şi au zis că da, anul acesta în 2018 putem veni la Bucureşti, în septembrie, cu spectacolul Ultimul Tramvai", a spus directorul Teatrului „Ginta Latină", Tudor Țărnă. 

Turneul a fost posibil datorită sprijinului financiar al Ministerului Culturii de la Bucureşti şi a Institutului Cultural Român, în colaborare cu Teatrul de Revistă "Ginta Latină" din Chişinău.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu