Te uiţi la filme pentru adulţi? MESAJUL care îţi blochează calculatorul până nu plăteşti amendă (FOTO)

Un virus, care utilizează numele Ministerului Afacerilor Interne al RM, le cere utilizatorilor de internet să plătească o amendă de 410 lei pentru că ar fi "vizitat în mod repetat site-uri pornografice ce conţin elemente de pedofilie, violenţă şi propagandă a homosexualităţii". 

Tot în acest mesaj, care apare ori pe telefonul mobil ori pe ecranul computerului, îţi sunt indicaţi şi paşii pe care trebuie să îi facă pentru a-i debloca dispozivitul. 

În cazul în care nu achită amenda "în portofelul de stat al MAI", cei de la "minister" le garantează dosar penal, pentru comiterea infracţiunii potrivit articolului 242 din Codul Penal al RM

(n.r. - Articolul 242. Pseudoactivitatea de întreprinzător. Pseudoactivitatea de întreprinzător, adică crearea de întreprinderi fără intenţia de a desfăşura activitatea de întreprinzător sau bancară pentru acoperirea genurilor activităţii de întreprinzător ilicite, dacă aceasta a cauzat daune în proporţii mari, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1.000 la 2.000 unităţi convenţionale sau cu închisoare de pînă la 3 ani, iar persoana juridică se pedepseşte cu amendă în mărime de la 1.000 la 3.000 unităţi convenţionale cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate.)

PUBLIKA.MD aminteşte că anul trecut, Centrul pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații anunţa despre infectarea masivă a sistemelor informatice cu un virus de tip Ransomware Non-criptare.

Virusul este reprezentat sub forma blocării ecranului atât a calculatorului, cât și a telefonului mobil în schimbul primirii unei sume de bani, sub pretextul achitării amenzii judiciare la organele de drept.

Imediat după ce infectează sistemul, virusul blochează PC-ul şi afișează un mesaj din numele Ministerului Afacerilor Interne. În acest caz, victima este informată că are fişiere ilegale care au fost detectate după scanarea calculatorului.

Tot atunci, Inspectoratul General al Poliţiei atenţiona cetăţenii despre faptul că nicio subdiviziune a sa nu utilizează astfel de metode pentru aplicarea amenzilor contravenționale sau penale.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu