Te tentează pastilele pentru slăbit? Ce CONSECINȚE pentru sănătate pot avea acestea

Embed:

În aşteptarea rezultatelor miraculoase de a da jos kilogramele în plus, multe femei din ţara noastră riscă cu propria sănătate.

Pe internet apar tot mai multe anunţuri despre vânzarea pastilelor pentru slăbit. Comercianţii scriu că aceste metode sunt potrivite pentru toţi, iar efectul nu se va lăsa mult aşteptat. Medicii ne atenţionează, însă, că aceste pastile pot fi periculoase. 

Pentru a afla mai multe, reporterii Publika TV au apelat câteva numere afişate pe internet. Reprezentanţii unor companii au încercat să îi convingă că "pastilele miraculoase" sunt potrivite pentru toţi şi nu au reacţii adverse. Preţul acestora ajunge până la o mie de lei. 

"-Care sunt riscurile?  -Absolut nu sunt, doar pentru mamicile care alaptează, nu afectează nimic, dar nici bebeluşul nu adaugă.  -Pot să iau aşa pastilele voastră fără ca să mă consult cu medic? -Puteţi şi să consultaţi, dar rezultatele sunt pe faţă, eu personal am luat."

Medicii, însă, contrazic comercianţii. Potrivit lor, orice pastilă poate fi consumată doar după consultarea cu specialiştii. 

"Nu există medicamente efective rapide în tratamentul pentru slăbire care să nu aibă oarecare consecinţe asupra organismului, orice cură de slăbire trebuie să fie bine gândită, organizată cu un dietolog, de obicei, sunt probleme cu ficatul, probleme cu rinichii. Pot să apară şi deficienţe ale altor organe.", a declarat doctorul Nadejda Plăcinta.

Multe femei noastră recunosc că au fost ademenite de publicitatea la pastilele pentru slăbit. Unele dintre ele s-au ales, însă, doar cu probleme de sănătate şi, în scurt timp, au revenit la greutatea iniţială. 

"-Am băut pastile din China.  -Şi care a fost efectul?  -Rezultatul a fost, a fost o lipsă totală de poftă de mâncare, am slăbit mult, dar nu ştim ce consecinţe au fost pentru organism, mi se pare că a fost afectat hipotalamusul."

Moldova ocupă locul 72 din 188 în topul țărilor cu cele mai multe persoane supraponderale, întocmit de Organizația Mondială a Sănătății.

Pentru a slăbi corect, specialiştii ne recomandă să consumăm mai multe fructe şi legume, să bem o cantitate necesară de apă, să dormim suficient şi să facem sport.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu