Te simţi obosit şi nu te poţi concentra? DANSUL îţi vine în ajutor

Conform studiilor, una din zece persoane se confruntă cu stări de astenie la început de primăvară. Diferenţele mari de temperatură de la o zi la alta ne pot da o stare generală de oboseală şi chiar dificultăţi de concentrare. Starea de bine vine în ritmul muzicii, scrie Digi24.ro.

Dansuri energice precum salsa sau cha cha sunt recomandate pentru a preveni astenia de primăvară în paşi de dans.

În timpul dansului, mintea se eliberează de gândurile negative şi se concentrează pe bună dispoziţie.

"Endorfinele eliminate de corp în momentul în care dansăm practic instaurează o stare de bine, o energie pozitivă care se menţine pe tot parcursul zilei", spune Cristina Ardelean, administrator şcoală de dans.

"Aceste endorfine - se numesc şi moleculele fericirii- cumva starea noastră de spirit se schimbă", spune Monica Burcea, psihoterapeut.

Astfel, dansul devine un mijloc excelent de relaxare şi funcţionează ca o adevărată terapie.

"Se simt efectele de la prima şedinţă de dans", spune Cristina Ardelean, administrator şcoală de dans.

"Ne eliberăm de conectarea cu factorii stresori. Putem foarte uşor să evităm depresia, pentru că atunci când avem o activitate pe care o desfăşurăm cu alţi oameni, acel fond de tristeţe, lipsa de vitalitate îşi scad intensitatea şi cumva uităm că suntem trişti şi ne ajută să ne reconectăm cu noi înşine, după care cu ceilalţi", spune Monica Burcea, psihoterapeut.

Mişcarea nu aduce beneficii doar la nivel psihic. Dansul îmbunătăţeşte postura, iar tonusul muscular devine unul de invidiat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu