Te miri de ce bateria de la laptop nu ajunge nici măcar pentru 10 minute? Iată ce poţi schimba

Orice baterie are o durată de viaţă, dar mulţi habar nu au că tocmai ei sunt cei care îşi "omoară cu zile" bateriile. Explicaţia e simplă, dar nimeni nu se stresează să citească vreodată instrucţiunile de pe spatele ei. 

Temperatura e poate cel mai mare duşman al bateriei de laptop. Cu cât sunt mai multe grade, cu atât impactul e mai mare. Ideal, bateria ar trebui menţinută la temperatura camerei. Însă mulţi dintre noi obişnuim să ţinem laptop-ul pe genunchi, sau chiar în pat, acoperindu-i fantele de evacuare a aerului cald. Ne dam seama abia după ce începe să se încingă. Cu timpul însă, bateria va ţine din ce în ce mai puţin. Rezolvarea e simplă:  folosiţi un stand de laptop, cel mai bine cu ventilator încorporat. Vă poate scuti de o grămadă de probleme.

O baterie încărcată permanent tot nu e bine. Un grad de încărcare de 100% îi va dăuna în timp. Ideal, o baterie Li-Ion ar trebui să stea cam între 40-60%, dar dacă nu e mereu posibil, încercaţi să o descărcaţi până la această valoare măcar o dată pe săptămână. Unele laptopuri au opâiunea de a nu mai încărca bateria peste 70%, scrie yoda.ro.

Şi setările sistemului de operare pot ajuta. Pe lângă câteva trucuri care te ajută să-ţi ţină mai mult bateria fix atunci când ai mai mare nevoie, opţiunile pentru alimentare reprezintă un punct bun de plecare. Mergeţi la Control Panel – hardware and Sound – Power Options şi setaţi planul care vi se pare cel mai potrivit. Power Saver, daca aveţi nevoie ca bateria să se descarce mai putin, sau Balanced (care este şi modul recomandat de Windows), pentru o folosire echilibrată. În ceea ce priveşte setările avansate, vă puteţi juca cât de mult doriţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu