Te dor genunchii în perioada rece a anului? Iată care sunt cauzele

Multe persoane susţin că odată cu venirea anotimpului rece le dor articulaţiile. Ei bine, acest lucru nu este o închipuire, ci este demonstrat ştiinţific: schimbarea vremii chiar influenţează starea articulaţiilor, scrie ziare.com.

Schimbările de temperatură, de umiditate şi de presiune atmosferică agravează durerile artrozei, durerile reumatice, dar şi durerile de spate sau de cap.

Articulaţiile sunt zone de joncţiune care participă la unirea a două sau mai multe oase şi sunt înconjurate de saci cu lichid şi cu gaze, care au presiune intră-articulară.

Atunci când presiunea atmosferică scade, articulaţiile se măresc, deoarece presiunea exterioară se modifică, iar presiunea interioară nu are timp să se adapteze celei din exterior.

Cel mai frecvent la schimbarea vremii, suferă de dureri articulare cei cu artroză sau alte boli reumatice.

Artroză este cea mai frecventă suferinţă articulară, de cauza degenerativă. Se caracterizează prin distrugerea cartilajului articular, urmată apoi de modificări ale tuturor structurilor din componenta articulaţiei. Simptomele întâlnite în artroză sunt durerea, împiedicarea mişcărilor normale, deformările şi redoarea articulară.

Cel mai bun tratament pentru durerile articulare este prevenţia încă din stadii incipiente. Este important să aveţi o viaţă activă, să faceţi mişcare cât se poate de des pentru a preveni reducerea mobilităţii articulare.

De asemenea, contează să nu faceţi mişcări bruşte ale articulaţiilor, să faceţi exerciţii de încălzire înainte de a practica un sport şi, în ultimul rând, să adoptaţi o dietă echilibrată cu alimente sănătoase ce aduc un aport important de minerale şi nutrienţi necesari organismului. O alimentaţie sănătoasă poate fi ajutată de suplimente alimentare şi de vitamine, pentru a recupera ce lipseşte din mesele zilnice, dar nu trebuie să fie înlocuită de acestea.

Recomandări pentru recăpătarea confortului articular sunt:

- Calmarea durerii este soluţia, în timpul schimbărilor de vreme unii oameni cu artroză vor fi nevoiţi să crească medicaţia - tratamentul, de obicei, presupune medicaţie antiinflamatoare care pe termen lung are efecte secundare nefavorabile;

- Păstrarea unei temperaturi optime în casă sau în maşină pentru a ajuta la ameliorarea durerii legată de vremea rece;

- Hidratare corespunzătoare, consumul a minim doi litrii de lichide pe zi;

- Aplicaţii calde pe articulaţiile dureroase deoarece ajută la relaxarea muşchilor şi la îndepărtarea durerii;

- Îmbrăcăminte corespunzătoare ;

- Diagnosticul pus la timp permite efectuarea unor tratamente minim invazive eficiente.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu