Taximetriștii, OBLIGAŢI să elibereze bonul de plată. Ce pedeapsă ar putea primi dacă nu respectă legea

Taximetriștii vor fi obligați să elibereze bonul de plată la sfârșitul fiecărei călătorii. Subiectul a fost discutat la ședința reprezentanților Ministerului Economiei și Infrastructurii și Agenției Naționale Transport Auto (ANTA) cu membrii Asociației Transportatorilor Auto în regim de Taxi (ATAT).

Participanții la ședință au propus ca șoferii de taxi să fie obligați să dețină aparate de taxare, iar pasagerii să plătească călătoriile conform indicațiilor de pe contor. Mai mult decât atât, taximetriștii vor fi obligați să elibereze bonul de plată la sfârșitul fiecărei călătorii. În caz contrat, clientul ar putea fi în drept să refuze achitarea călătoriei.

Totodată, membrii ATAT au venit cu propunerea de a efectua un audit al activităților companiilor fictive care prestează servicii de transport de pasageri, iar eliberarea extrasului din Registrul Operatorilor de Transport Rutier să fie efectuată doar după dotarea automobilului cu aparat de casă. De asemenea, reprezentanţii Asociației Transportatorilor Auto în regim de Taxi au venit cu propunerea ca în cazul nerespectării regulilor de exploatare a unităților de transport, să fie ridicate plăcuțele de înmatriculare, pentru prima încălcare – 30 de zile, iar pentru cea de-a doua – 180 de zile.

Ministerul Economiei și Infrastructurii îndeamnă călătorii să opteze pentru serviciile companiilor de taxi, care prestează servicii în condițiile cadrului legal, sunt dotate cu aparate de taxare și plăcuțe de înmatriculare galbene, precum și să ceară bonuri de plată. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu