Taximetriștii din Capitală, verificați. Au fost depistate încălcări grave care pun în pericol viața pasagerilor (FOTO)

Mai mulți taximetriștii din capitală au fost verificați dis-de-dimineață de ANTA, INP și IFS. Responsabilii au verificat corectitudinea și calitățile prestării serviciilor de către aceștia, inclusiv a eliberării bonului fiscal ca urmare a încasării mijloacelor financiare în rezultatul serviciilor prestate.

Totodată, în cadrul acțiunilor de control, au fost depistați și taximetriști iliciți, care activau în lipsa actelor permisive, utilizând automobile într-o stare tehnică precară, fapt ce pune în pericol atât viața pasagerului aflat la bordul autovehiculului, cât și a celorlalți participanți în traficul rutier.

Publika.md amintește că în cadrul şedinţei de ieri a Guvernului, prim-ministrul Pavel Filip s-a arătat deranjat că problema ce vizează transportul ilicit de pasageri încă nu a fost soluţionată.

În acest context, premierul a solicitat Agenţiei Naţionale Transport Auto, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului Fiscal să intervină cu măsuri concrete pentru a face regulă în domeniul transportului de călători. 

 

În luna mai a acestui an, Procurorii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au reţinut trei administratori de firme de taxi, aceştia fiind acuzaţi de evaziune fiscală în proporţii deosebit de mari.

Potrivit PCCOCS, timp de doi ani, de pe urma prestării ilegale a serviciilor de taxi, statul a fost prejudiciat cu aproximativ zece milioane de lei.

Iar în luna august, timp de câteva zile, 206 taximetrişti au fost sancţionaţi de Inspectoratul Naţional de Patrulare.

De asemenea, șoferii au fost verificați şi de ofițerii CUMC, care au înaintat 88 de citații taximetriștilor, pentru diferite încălcări ale circulației rutiere, fixate cu camerele de supraveghere video.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu