"TAXI PSIHOLOG" ÎN MOLDOVA": Serviciul a fost lansat de un psihoterapeut din Chişinău

Taximetrul poate fi mai mult decât un mijloc de transport. Un psihoterapeut din capitală a lansat un serviciu neobişnuit pentru ţara noastră, numit "taxi phisolog". Pe lângă călătorie, clientul beneficiază şi de o consultaţie de profil. Şedinţa este mai ieftină decât cea din cabinetul medicului şi durează 45 de minute.

Ghenadie Vîrtos este de profesie psihoterapeut. A urmat studiile în domeniu, iar în urmă cu două luni şi-a deschis propriul birou. Dar pe lângă consultațiile din cabinet, clienţii pot opta şi pentru şedinţe în maşină.

"Am făcut psihoterapie, psihanaliză, circa cinci ani şi în aceşti cinci ani m-am descoperit pe mine. Fac naveta cu maşina şi acest timp în transport devine pentru mine timp mort, nu pot să fac foarte multe, pentru că sunt atent la drum, nu pot să citesc, nici nu pot să ascult ceva şi eu m-am gândit că aş putea să vorbesc în timp ce conduc", a spus psihoterapeutul, Ghenadie Vîrtos.

Primii cinci clienţi ai psihologului pe patru roţi au beneficiat de consultaţii gratuite. Printre aceştia se numără şi blogheriţa Ana Smolniţchi.

"De multe ori avem discuţii intime cu persoane pe care nu le cunoaştem în troleibuz, în tren şi parcă e uşor să îi spui ceva, pentru că te gândeşti că nu o să o mai întâlneşti. Biroul, oricât s-ar strădui psihoterapeuții să îl facă primitor, cald, cred că aş avea nevoie de vreo două şedinţe ca să mă încălzesc ca să capăt încrederea", a spus blogheriţa Ana Smolniţchi

În şedinţele sale mobile, Ghenadie este ajutat şi de un asistent pe măsură, o pisică pe nume "Minunea".

"Clienţii, cei mai mulţi sunt surprinşi, dar este o surpriză plăcută să vadă un animăluţ drăgălaș care se joacă cu ei, îi relaxează", a spus psihoterapeutul, Ghenadie Vîrtos.

Serviciul a stârnit curiozitatea unor moldoveni, care recunosc că obişnuiesc să poarte discuţii dezinvolte cu şoferii de taxi.

"Este ceva nou. Posibil că ar fi util, uneori tu ai ceva probleme şi nu te gândeşti la asta şi cumva poate să te ajute aşa o convorbire cu un om necunoscut. Cred că aş fi chiar mai relaxată, chiar mai uşor ar fi. În orice caz tu vorbeşti mai des cu taxistul."

"Deocamdată, nu am apelat la un psiholog, dar pentru oamenii care au nevoie de ajutor, un asemenea serviciu este foarte binevenit."

Costul unei consultaţii în biroul psihologului este de 400 de lei, iar în maşina acestuia - 300 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu