Taxele pentru perfectarea moștenirilor vor fi reduse. Cât vom plăti pentru documente

Embed:

Taxele pentru perfectarea moștenirilor vor fi reduse până la suma de 351 de lei. Această diminuare importantă a sumei plătite se va face prin eliminarea unor acte, dar și prin compensarea de către stat a unor sume din taxa, care se plătea până acum. Declarația a fost făcută de către preşedintele PDMVlad Plahotniuc în cadrul şedinţei săptămânale de astăzi a Partidului Democrat din Moldova.

"Am discutat astăzi în ședința noastră și solicitări semnalate de cetățeni, la întâlnirile pe care le avem permanent în teritoriu, iar una dintre acestea se referă la taxele exagerate pentru perfectarea moștenirilor.
 În prezent, cetățenii plătesc la notar și la Agenția Servicii Publice pentru actele de moștenire aproximativ 2.000 de lei, noi am găsit soluții ca aceste taxe să fie reduse până la suma de 351 de lei. Această diminuare importantă a sumei plătite se va face prin eliminarea unor acte, dar și prin compensarea de către stat a unor sume din taxa, care se plătea până acum.
Măsura vizează strict procedurile pentru moșteniri, nu cele pentru vânzare, de care ne vom ocupa ulterior. Pentru reducerea taxelor menționate va fi nevoie de o modificare legislativă și le-am propus colegilor din fracțiunea Partidului Democrat să depună de urgență inițiativa în Parlament și să fie votată până la finalul sesiunii, astfel, încât cetățenii să poată beneficia cât mai curând de ea", a declarat preşedintele PDMVlad Plahotniuc
CITEȘTE ȘI: Partidul Democrat își asumă angajamentele făcute față de cetățeni privind reformele în dezvoltarea și modernizarea țării
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu