TAXE MAI MARI pentru cazarea în cămine. Studenţii, dispuşi să plătească

Embed:

Studenţii vor plăti taxe mai mari pentru un loc în cămin, din luna ianuarie 2016. Scumpirile sunt operate ca urmare a creşterii tarifelor pentru energia electrică şi gazele naturale. Pentru unii tineri înscrişi la Universitatea de Stat din Moldova cazarea va fi mai scumpă chiar din această toamnă, după ce două cămine au fost renovate.

Universitatea de Stat din Moldova oferă peste 300 de locuri în blocurile modernizate. Tinerii vor fi cazaţi câte doi în cameră. Ei vor avea un antreu şi un grup sanitar comun, iar bucătăria este amenajată pe hol. În alt cămin recent renovat, unele camere au şi balcoane spaţioase.

"Locurile vor fi repartizate la facultăţi şi decanii vor hotărî cine va trăi în condiţiile noi. Sigur că vor avea prioritate studenţii cu o reuşită mai bună", a explicat şefa serviciilor studenţeşti USM, Nelea Ursu.

Preţurile pentru cazare în camerele renovate vor fi stabilite la sfârşitul lunii august. Unii tineri spun că taxele ar putea ajunge până la 1.000 de lei lunar.

Şi în căminele nerenovate taxele de cazare vor creşte, doar că abia de anul viitor. Şi nu doar la USM, ci şi la alte universităţi.  

"Ar putea fi o mică majorare din contul majorării preţurlui pentru resursele energetice, dar şi anumite cheltuieli care le-am suportat prin lucrările de reparaţie, de dotare cu mobilier şi altele", a spus prorectorul Academiei de Studii Economice din Moldova Vladimir Grosu.

Studenţii spun însă că sunt dispuşi să plătească mai mult, în schimbul unor condiţii mai bune: 

"Va trebui să caut din alte resurse bani pentru ca să achit căminul în continuare, fiindcă gazda e cam scumpă."

"Taxa poate să se majoreze, dar aşteptăm condiţii mai bune. Bursa noastră lunară ne permite ca să achităm căminul pe timp de o lună."

În acest an, taxele de cazare în căminele studenţeşti variază între 1.700 şi 2.500 de lei. Cele mai mici preţuri sunt la Academia de Studii Economice. Cel mai mult vor plăti studenţii de la USM şi Universitatea Tehnică.

Citeşte şi: Studenţi, pregătiţi buzunarele! Cât va trebui să achitaţi lunar pentru cazarea în cămine

 

 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu