Taxă pentru educaţie. Părinţii elevilor unui liceu din Capitală trebuie să achite anual peste 3.000 de lei

Embed:

Elevii Liceului "Mircea Eliade" din Capitală trebuie să achite o taxă anuală de peste 3.000 de lei. O asemenea decizie a fost luată de Consiliul fundaţiei instituţiei, iar anunţul a fost distribuit elevilor de diriginţii claselor.

"Profesoara a transmis la fiecare câte o fişă în care este scris din partea Consiliului fundatiei că trebuie să achitaţi. Se folosesc banii după câte am înţeles în scopul de a renova şcoala, de a achita xeroxul şi reactivi pentru lucrări de laborator la chimie".

În anunţ se menţionează că urmează să fie percepută şi o taxă de înmatriculare de 3000 de lei. De asemenea, părinţii cu trei şi mai mulţi copii vor achita doar pentru doi, iar familiile monoparentale cu doi copii vor achita doar 50 la sută pentru al doilea. Administraţia şcolii spune că taxa nu este obligatorie.

"Nu administraţia a luat această decizie. Este fundaţia, respectiv nimeni nu este obligat, depune lumea în calitate de donaţii", a menţionat directorul Liceului "Mircea Eliade", Grigore Vasilachi.

În timp ce unii părinţii nu sunt de acord să plătească, alţii spun că vor să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor în şcoală.

"Văzând care lucruri se pot face într-o clădire veche, m-am uitat la mizeria din viceuri. Este vorba de igiena personală a copiilor noştri", spune Olesea Margine, părintele unui copil.

"Nu am cum să plătesc aceşti bani fundaţiei, chiar din puncte de vedere al corectitudinii. Nu se vorbeşte de modul benevol ci se vorbeşte de o taxă, care din start e ceva impus", a adăugat părintele Cornelia Cozonac.

Centrul Naţional Anticorupţie cercetează acest caz. "Pentru noi este straniu că au fost stabilite nişte taxe. Plăţile sunt benevole şi nu pot fi stabilite anumite taxe, orice persoană poate să contribuie pentru bunăstarea şcolii doar benevol şi cu suma de bani pe care el o consideră că o poate oferi", a precizat purtătorul de cuvânt de la Centrul Naţional Anticorupţie, Angela Starinschi.

Directorul Liceului urmează a fi audiat de ofiţerii anticorupţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu