TAXĂ PENTRU CĂŢEI ÎN CAPITALĂ. Banii vor fi folosiţi pentru animalele fără adăpost

Embed:
Locuitorii municipiului Chişinău, care au un câine, vor trebui să achite o taxă anuală de 120 de lei. Cu banii colectaţi, municipalitatea spune că va construi un centru pentru animalele fără adăpost. Decizia a fost luată de aleşii locali la şedinţa CMC. Potrivit autorităţilor, banii vor fi colectaţi prin intermediul veterinarilor.

"Vedem ajutorul din partea cabinetelor de veterinari, unde se vor percepe taxele respective. Aceşti bani vor fi pentru acţiuni de sterilizare, dar şi de îngrijire pentru azilul de animele fără adăpost", a spus viceprimarul Capitalei, Ruslan Codreanu.

Chiril Ştirbu are un animal de companie de doi ani. El spune că patrupedul îi este un adevărat prieten. Chiril crede că noua taxă pentru animalele de companie îi va responsabiliza pe stăpâniş

"Suma nu este semnificativă. Dacă trebuie să plătesc, atunci nu e o problemă. În al doilea rând, orice încercare de a face ordine cu animalele de companie din Chişinău este binevenită", a spus un locuitor al oraşului Chişinău, Chiril Știrbu.

Şi Natalia Isai şi-a cumpărat, recent, un câine. Ea spune că patrupedul ei, Taşa, îi aduce bucurie în casă, dar şi multe cheltuieli. De aceea nu este de acord să mai achite încă 120 de lei anual.

"Vaccinele, tot de ce are nevoie, mâncarea, hăinuţe mai cumpări, o lesă e costisitor. Nu văd nicio logică de ce aş achita banii aceştia, în momentul în care câinele este procurat din banii mei, îl întreţin din banii mei", a spus o locuitoare a oraşului Chişinău, Natalia Isai.

Şi oamenii din suburbii, care au câini în curte, nu s-au bucurat atunci când au auzit despre noua taxă.

"Nu e părere bună. Eu câinele îl hrănesc, îl leg, îl îngrijesc. Dar pentru ce să plătesc? Fiecare lasă-l să aibă grijă de câinele lui."

"N-o să plătească nimeni, o să îi elibereze şi o să-i scoată în drum."

"Nu cred că asta este ieşire din situaţie. Or să găsească un investitor pentru adăpost, chiar şi de peste hotare."

Autorităţile locale au anunţat că, în viitorul apropiat, consilierii municipali vor vota un nou regulament pentru îngrijirea animalelor cu sau fără stăpân.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu