Tatuajele devin tot mai populare în rândul moldovenilor

Embed:

Cranii, eroi din desene animate, trandafiri şi jurăminte de iubire veșnică. Aceste imagini pot fi văzute tot mai des pe corpurile moldovenilor. Acum 10 ani tatuajele pe puteau fi numărate pe degete.

Astăzi, însă, unii amatori de astfel de forme de autoexprimare nici pe mâini nu mai au loc pentru desene. Dimensiunile tatuajelor s-au schimbat, precum și categoriile de persoane care le fac.

"La noi vin şi doamne care au aproape de 70 de ani. Cred că lumea renunţat la multe prejudecăţi după ce a început să călătorească în alte ţări."

Cu o tărie de caracter specială în fața acului artistului, ca de obicei, se deosebesc femeile.

"Tinerele, de regulă, suportă mai bine decât tinerii. Coastele reprezintă una dintre cele mai dureroase zone. Cu cât pielea e mai subţire, cu atât e mai dureros." a spus Vasile Şarman, specialist în tatuaje. 

Irina visa la un tatuaj de la 15 ani, iată de ce n-a oprit-o nici frica faţă de senzațiile neplăcute. Tânăra totuşi şi-a făcut mult dorita inscripţie.

"Este ceva tandru, mai feminin, legat de familie. S-a împlinit un vis, trebuie să caut unul nou, ca să tind spre viitor."

Locuitorii Capitalei au păreri diferite faţă de tatuaje.

"La ce bun să-ţi urâţeşti pielea. Eu am doar una. Vedeţi, făcută în cinstea fiului, născut în 1973."

Îndoielile cu privire la efectele tatuajelor asupra pielii sunt risipite de medicul-dermatolog.

"Nu afectează în niciun fel. Desigur, dacă sunt semne de la naștere, artistul ar trebui să știe că în această zonă, în jurul semnului, nu se poate de desenat. Dar, în principiu, pielea însăși nu este afectată." a spus Veronica Vâzdoagă, dermatolog.

În funcţie de volumul lucrului, un desen permanent costă de la 30 până la 1000 de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu