Tarzan de Rusia! Un copil A SUPRAVIEŢUIT trei zile în taigaua siberiană plină de urşi şi lupi

Un copil de trei ani a supravieţuit trei zile în frigul taigalei siberiene, au anunţat autorităţile din regiunea Tuva, în sudul Rusiei, scrie AFP.

Tserin Dopchut a fost găsit miercuri într-o pădure la circa trei kilometri de satul său, la capătul unei ample operaţiuni de salvare, după ce copilul a scăpat de sub atenţia bunicii sale cu trei zile în urmă, în timp ce se juca cu căţeii familiei. În regiune trăiesc numeroşi urşi şi lupi.

"Doctorii spun că îşi revine din şoc şi că starea să este satisfăcătoare", a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor locale. "Mănâncă şi, în ciuda frigului, nu s-a îmbolnăvit", a adăugat acesta, potrivit hotnews.ro.

Sholban Kara-Ool, preşedintele republicii siberiene Tuva, a explicat pe reţelele sociale că micuţul a fost găsit după ce a răspuns la strigătele unchiului sau, care îl caută împreună cu echipele de salvare.

În momentul în care s-a pierdut, acesta avea în buzunar o ciocolată.

Regiunea Tuva, la graniţa cu Mongolia, adăposteşte una dintre cele mai importante populaţii de lupi din Rusia.

Deşi temperaturile sunt încă blânde în această perioada în Tuva, ele pot coborî noaptea până la -5 grade Celsius.

Aventură lui Tserin Dopchut nu este un caz unic. În 2014, un copil de patru ani a fost găsit, suferind de malnutriţie dar în viaţă, după ce a supravieţuit timp 11 zile într-o pădure din nordul Rusiei, hrănindu-se cu boabe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu