Tarnovschi, suspendat pentru 4 ani! REACŢIA Ministerului Sportului şi a Federaţiei naţionale de profil

Embed:

O nouă lovitură dură pentru sportul moldovenesc. Serghei Tarnovschi a fost suspendat pentru patru ani de către Federaţia Internaţională de Canotaj. Asta după ce a picat testul anti-doping, la câteva zile după ce a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Mai mult, forul internaţional a anulat toate rezultatele înregistrate din data în care a fost colectată proba pozitivă, 8 iulie 2016, iar medalia obţinută la Olimpiada de la Rio îi va fi retrasă.

Decizia nu este însă una finală. Serghei Tarnovschi dispune de dreptul legal de a o contesta la Curtea Supremă de Arbitraj Sportiv din Lausanne. Apelul în această instanță va costa Federaţia naţională de profil 25.000 de franci elveţieni.

"Este o sancţiune dură, având în vedere că sportivul a folosit neintenţionat substanţa interzisă. Aşa că sancţiunea trebuie să fi alta. Clar că suntem vinoveţi într-o oare care măsură, dar mai repet neintenţionat. Din acest motiv vream ca pedeapsa să fie adecvată cazului dat", a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale de canotaj, Iacob Buhnă. 

Ministerul Tineretului şi Sportului a luat act de decizia Federației Internaționale de Canotaj şi va cere Comitetului Olimpic o copie a acesteia.

"Şansele la tribunal sunt foarte mici pentru că termenul de descalificare este unul dur. Sunt sigur că sunt anumite subtilităţi în această decizie. Noi am suspendat bursa pentru Serghei Tarnovschi pentru 2017 în ordinul privin bursierii din acest an, luând în calcul ceea ce s-a întâmplat după Jocurile Olimpice", a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu. 

Dacă va fi deposedat de medalie, Tarnovschi va fi al treilea sportiv moldovean care va rămâne fără distincţia olimpică în ultimele luni.

La sfârșitul anului trecut halterofilii Cristina Iovu și Anatolie Cîrîcu au rămas fără medaliile de bronz câștigate la Olimpiada din 2012.

Comitetul Internațional Olimpic i-a suspendat pe sportivii moldoveni pentru dopaj, retrăgându-le totodată și medaliile.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu