Ţările în care poţi să-ţi organizezi o vacanţă de vis cu doar 550 de euro

Să călătoreşti astăzi este mai ieftin ca niciodată, chiar şi în unele ţări exotice. Un studiu Travelex arată unde poţi să stai cel mai mult în vacanţă, chiar şi mai bine de o lună, cu 550 de euro, iar pe primul loc se află o destinaţie deosebită din Asia, scrie wall-street.ro.

Studiul realizat de Travelex, pe baza preţurilor pentru mâncare, cazare, transport local, arată câte zile poţi să petreci în vacanţă în diverse ţări din lume. Aşa că dacă în ţări că Norvegia, Suedia, Danemarca poţi să stai mai puţin de o săptămână cu 550 euro, iar în Belgia, Marea Britanie, Franţa, Finlanda, Australia şi Italia cel mult 8-9 zile cu aceeaşi sumă de bani, în unele destinaţii exotice poţi să stai 4-6 săptămâni.

Locul 10: Portugalia

Cu plaje cu nisip auriu şi apă turcoaz, o capitală colorată şi vinul de Porto, Portugalia merită străbătută cel puţin 17 zile, perioada maximă pentru un buget de 550 euro de persoană, gândit pentru 3 mese, 4 băuturi răcoritoare, două beri, o cafea şi două călătorii cu transportul public pe zi.

De la Lisabona, la oraşele Porto şi Coimbra, castelul Sintra şi plajele din Cascais, Estoril, Faro şi Algarve, totul merită descoperit în Portugalia.

Bilete de avion: 176 euro dus-întors

Locul 9: Africa de Sud

Africa de Sud, ţară aşezată la extremitatea sudică a continentului african, este destinaţia perfectă pentru cei care vor să admire animale sălbatice, plaje cu apă turcoaz, pinguinii de pe plajă din Cape Town şi să facă safari într-un parc naţional. Cum Africa de Sud este una dintre cele mai ieftine destinaţii, turiştii pot stă aici 18 zile cu suma de 550 euro.

Bilete de avion: 829 euro dus-întors

Locul 8: Polonia

Încărcată cu istorie, Polonia poate fi următoarea destinaţie de descoperit 22 de zile cu suma de 550 euro. Afectată de urme ale comunismului, Varşovia, capitala Poloniei, încearcă să se "comporte" tot mai mult că un oraş occidental. Are un centru dinamic şi cosmopolit, iar oraşul vechi, distrus complet în timpul comunismului, a fost refăcut şi introdus în patrimoniul UNESCO, pe care merită să le descoperiţi.

Însă pe lângă Varşovia, pe lista turiştilor trebuie să fie Castelul Wawel, Auschwitz-Birkenau, Ţinutul lacurilor Masurian, dunele de nisip Slowinski, Castelul Malbork, Mînă de sare Wielinczka, Pădurea Bialowieza, Gdansk şi Cracovia.

Bilete de avion: 54 euro dus-întors

Locul 7: Turcia

Turcia nu este doar de Istanbul şi resorturile all inclusive din Antalya şi Bodrum. Cu 550 euro poţi să stai în Turcia 22 de zile, timp în care merită să descoperi Cappadocia - un loc care pare ireal în care zbori cu balonul, terasele cu apă termală de la Pamukkale - o minune a naturii, plajele din Oludeniz aflată la Marea Egee, Muntele Nemrut, Ephesus.

Locul 6: Ungaria

Cu suma de 550 euro, turiştii pot petrece 22 de zile în Ungaria. Fără munţi şi fără mare, Ungaria are totuşi câteva puncte forţe. Cel mai important dintre ele sunt băile termale, în special din Miskolctapolca, Szeged şi Budapesta. De altfel, capitala Budapesta este o atracţie tot mai importantă pe harta turismului european, unde poţi să vezi castele şi muzee, Palatul Parlamentului, să te plimbi cu vaporul pe Dunăre, să te plimbi cu mocăniţa şi funicularul.

Bilete de avion: 102 euro dus-întors

Locul 5: Cehia

Cehia, pe care ce-i drept o asociem cu bere bună şi cu minunata Praga, poate fi străbătută 23 de zile cu 550 euro.

În Praga aveţi ceva de admirat pe oriunde aţi trece, aşa că este destinaţia perfectă de descoperit la pas, însă şi restul Cehiei merită atenţia turiştilor. Aşa că puneţi pe lista Carsturile din Moravia, Olomouc, Castelul Karlstejn, staţiunea Karlovy Vary şi Cesky Krumlov.

Bilete de avion: 140 euro dus-întors

Locul 4: Bulgaria

Bulgaria este astfel cea mai ieftină destinaţie din Europa, unde turiştii pot stă 23 de zile cu suma de 550 euro. În Bulgaria călătorii se pot bucură vara de plajele de la Marea Neagră şi hotelurile all inclusive, dar şi de plajele sălbatice din nordul litoralului, iar iarnă de pârtiile de zăpadă, printre care Bansko, Borovets Pamporovo, Chepelare, Vitosha. Însă în Bulgaria merită să vedeţi Balcic, stâncile Belogradchik, Plovdiv, Pobiti Kamani, Capul Kaliakra, Cele Şapte Lacuri Rila.

Bilete de avion: 100 euro dus-întors

Locul 3: Jamaica

Jamaica este prin definiţie o destinaţie pentru turiştii cu spiritul liber, aventurier, care trăiesc momentul, pe ritmuri de raggae, pe plajele cu nisip auriu şi apă cristalină. Jamaica este acel tip de destinaţie care pune în valoare frumuseţea naturii şi în care mergi doar dacă vrei să te bucuri de tot ce se află în afară resortului.

Potrivit studiului Travelex, cei 550 euro îţi ajung 25 de zile în Jamaica, pentru 3 mese pe zi, patru băuturi răcoritoare, două beri, o cafea şi două călătorii cu transportul public.

Bilete de avion: 677 euro dus-întors

Locul 2: Mexic

Cu 550 euro poţi să călătoreşti în Mexic timp de 26 de zile. Recunoscut pentru cultura bogată, Mexic vă primeşte cu peisaje frumoase pe care să le luaţi că amintire în aparatul foto. Zocalo, Teotihuacan, Chapultepec, Xochimilco şi El Templo Mayor sunt câteva dintre locurile de pus pe lista pentru o vacanţă în Mexic.

Bilete de avion: 844 euro dus-întors

Locul 1: Thailanda

Thailanda este destinaţia în care poţi să stai cel mai mult fără să cheltuieşti o avere. Potrivit calculelor Travelex, cei 550 euro îţi ajung 44 de zile să descoperi ţară zâmbetelor cu plajele sale decupate din paradis.

Cheltuiala zilnică: 13 euro/persoană pentru 3 mese, 4 băuturi răcoritoare, două beri, o cafea şi două călătorii cu transportul public

De văzut: Bangkok, Phi Phi Island, Koh Lanţă, Phuket, Chiang Mai, faimoaasa piaţă Maeklong Railway Market.

Bilete de avion: 511 euro dus-întors

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu