Ţările cu cea mai scăzută rată a natalităţii. Ce loc ocupă Moldova

Embed:

După ce în 2011, ONU a anunţat că populaţia planetei a atins cifra de şapte miliarde, iar tendinţa va continua, se pare că lumea se va confrunta cu o altă problemă. După anul 2050, populaţia va scădea brusc şi va afecta, în primul rând, ţările în curs de dezvoltare.

Potrivit datelor Biroului de Statistică al Uniunii Europene, cea mai scăzută rată a natalităţii este înregistrată în Germania, unde numărul de nou-născuţi la 1.000 de locuitori este de 8,3. Statul german ocupă, astfel, ultima poziţie în acest clasament pentru al treilea an consecutiv. Asta în condiţiile în care rata natalităţii în UE constituie, în medie, aproximativ 11 la sută. Potrivit Eurostat, previziunile pentru Germania nu sunt optimiste. Până în 2060, numărul populaţiei va scădea cu până la 16 milioane de persoane.

Nici în Letonia situaţia nu este mai bună, numărul de nou-născuţi la o mie de locuitori fiind de 8,6. La capătul clasamentului se află state precum Ungaria, Italia, Austria, Portugalia. Printre ţările cu rata natalităţii sub media europeană sunt Bulgaria, Grecia şi Spania.

Pe de altă parte, cel mai bine la acest capitol stă Irlanda, cu o rată de peste 16 nou-născuţi la o mie de locuitori, dar şi Marea Britanie şi Franţa, unde această cifră este de 12,8 şi, respectiv, 12,9.

Cu o rată a natalităţii de 11 nou-născuţi la o mie de locuitori, Moldova ar ocupa, în acest clasament, poziţia a 12-a, situându-se între Olanda şi Slovacia.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu