Tarifele vamale suplimentare impuse de SUA pentru mărfurile din UE, în vigoare începând de astăzi

Embed:

Tarifele vamale suplimentare impuse de Statele Unite pentru mărfurile din Uniunea Europeană au intrat astăzi în vigoare. Acestea vor afecta, în special, avioanele, produsele alimentare şi îmbrăcămintea. 

Pentru aparatele de zbor din Marea Britanie, Germania şi Franţa, ţări care deţin consorţiul Airbus, taxele au fost majorate cu zece procente.     

În ceea ce priveşte produsele alimentare din majoritatea ţărilor din blocul comunitar, taxele au crescut cu 25 la sută. În total, sub incidenţa acestor măsuri cad peste 150 de tipuri de produse. SUA au decis să impună tarife suplimentare după ce Organizaţia Mondială a Comerţului i-a permis să i-a măsuri faţă de subvenţiile Uniunii Europene acordate pentru producătorul Airbus pentru a avea profituri pe piaţă.

Prin umare, Washingtonul a hotărât să impună taxe vamale suplimentare în valoare de 7,5 miliarde de dolari la importul produselor europene. 

Anterior, mai mulţi experţi economici străini au comentat că războiul comercial dintre Statele Unite şi Europa este mult mai grav decât cel dintre SUA şi China.

Potrivit unor date americane oficiale, în 2018, Statele Unite au importat bunuri europene în valoare de aproape 700 de miliarde de dolari şi au exportat către UE produse de 600 de miliarde de dolari. 

Lasă un comentariu