Tăria cu energizant, mult mai periculoasă decât cel mai tare alcool

Tăria cu energizant a devenit mult mai periculoasă decât alcoolul, susţin psihologii şi constată  că băuturile energizante anihilează semnalele de alarmă pe care ţi le dă organismul când l-ai îmbibat cu mai mult alcool decât ar fi necesar, scrie realitatea.net.

Organismul ştie cât bei şi trimite semnale clare de oboseală atunci când ai întrecut limitele. Mulţi combat aceste semnale cu energizante combinate cu alcool, iar o cercetare recentă arată că această combinaţie anulează semnalul "Stop" pe care îl dă organismul, scrie evz.ro, care citează medicalnewstoday.com. Din momentul în care se trece limita, raţionamentul dispare şi încep deciziile greşite ce pot avea efecte grave: urcarea la volan, consumul de alcool până la comă şi aşa mai departe.

Psihologul Cecile Marczinski de la Universitatea de Nord din Kentucky a realizat un studiu care arată că o băutură energizantă combinată cu votcă ori alt tip de alcool îndepărtează urmele de oboseală şi generează o stare de excitare de două ori mai mare decât consumul de alcool simplu. "Această stare de exaltare te face să consumi mai mult alcool, să stai mai mult la petrecere decât intenţionai", afirmă psihologul. Aceasta mai spune că, pe lângă cofeina conţinută de energizante, şi celelalte ingrediente, precum taurina, glucoza şi gingseng-ul generează acea stare de exaltare ce duce la creşterea consumului de alcool.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu