Târgurile de Crăciun se deschid în Europa. Magia sărbătorilor, umbrită de tristeţe şi gânduri negre

Embed:

Târgurile de Crăciun se deschid, unul câte unul, în orașele europene. Bunăoară, centrul Dresdei, oraş din estul Germaniei, este plin de arome de turtă dulce, vin fiert şi grătare, răspândite de zecile de căsuțe din lemn.

Târgul de la Dresda este cel mai vechi din Germania și are o tradiție ce datează de 581 de ani. Vizitatorii au invadat piața din centrul orașului. Ei se plimbă printre căsuțele în care se vând tot felul de bunătăți.

Totuși, bucuria lor nu poate fi deplină, în contextul pericolelor unor atentate teroriste. Unii dintre vizitatorii târgului alungă aceste gânduri negre și încearcă să se lase cuceriţi de magia Crăciunului.

Iar târgurile de Crăciun de la Bruxelles se desfășoară anul acesta în condițiile unor măsuri sporite de securitate. Oamenii nu par deranjați de poliția care patrulează non-stop locurile aglomerate.

Papa Francisc declara, săptămâna trecută, că spiritul Crăciunului va fi umbrit în acest an de tristețe. Suveranul pontif i-a îndemnat pe credincioși să se roage pentru pace și liniște.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu