Târguri de Crăciun la Chişinău. Cu ce s-au putut delecta vizitatorii

Embed:

Ultima lună a iernii este perioada târgurilor de Crăciun. Și astăzi, la Chișinău au avut loc mai multe evenimente de acest fel, dedicate sărbătorilor de iarnă. Printre ele, târgul de caritate pentru copiii Internatului din Hânceşti și cel al produselor de artizanat.

La târgul de caritate, zeci de mame au adus haine pentru copii, jucării şi dulciuri:

"Mama mi-a ales această bluză mică. Şi adidași. Şi o bluză mare".

"Am venit la acest Târg de Caritate, despre care am aflat întâmplător. Am cumpărat aceşti pantalonaşi pentru nepoţel. Şi am adus şi noi nişte haine, am vrea să le placă copiilor".

"Este vorba de cumpărături utile și convenabile. Utile, pentru că îi sunt de folos copilului, iar convenabile, pentru că aici puteți cumpăra totul la prețuri foarte mici. Avem aici zeci de mame. Vedeți, câte suntem. Fiecare își aduce contribuția. Cineva aduce lucruri, cineva informează pe rețelele de  socializare."

La un alt târg, vizitatorii au putut cumpăra obiecte confecţionate manual:

"Acestea le confecţionez din lut polimeric. Sunt nişte cadouri handmade foarte frumoase şi originale. Foarte bine se vând magneții"
 
"Jucării moi pentru interior, jucării tricotate, jucării din cafea, adică cele care sunt parfumate, li se mai spune jucării din "turtă dulce".

Vizitatorii spun că astfel de obiecte creează în casă o atmosferă specială:

"Din lucrurile făcute manual, colecţionez anume decoraţiunile de Crăciun. Pentru mine, este important, ele emană căldură."

 "Am cumpărat o căpriţă, deoarece vine Anul Caprei. Acest simbol trebuie să fie în casă, neapărat".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu