Târguri agricole în Capitală. Fermierii își pot vinde gratuit produsele

Embed:

În Capitală au fost deschise mai multe târguri agricole, unde fermierii își pot vinde absolut gratuit produsele. Acestea se vor ţine în fiecare sâmbătă, până la sfârșitul lunii noiembrie.

Andrei Josan din satul Sipoteni, raionul Călăraşi, are 11 hectare de livezi. La iarmaroc a venit cu o tonă de mere și 1,5 tone de prune.

"E o idee foarte bună. E prima dată când vin. Am şi uitat cum să cântăresc. Vindem numai angro", a spus Andrei Josan, producător agricol.

Printre primii cumpărători ai agricultorului a fost şi ministrul Agriculturii, Nicolae Ciubuc.

Oficialul a discutat şi cu alți fermieri, pentru a le afla părerea despre târgurile organizate de autorităţi.

Deși au fost oferite peste 100 de locuri, în prima zi doar 10 agricultori au profitat de această oportunitate.

"Obişnuim să ne plângem, să criticăm că nu avem unde vinde producţia, iar atunci când vine o iniţiativă frumoasa şi avem aceste posibilităţi nu le valorificăm din plin. Vreau să cred că ascesta este prima zi şi lumea încă nu s-a mobilizat", a precizat ministrul Agriculturii.

Cumpărătorii spun că produsele sunt mai ieftine decât la piaţă:

"Mai bine de la producatorii care direct vin şi vând marfa, decât de la cei care vând produsele cu două preţuri mai scumpe".

Târgurile vor fi deschise în fiecare sâmbătă la Telecentru, lângă pod, în sectorul Buiucani, pe strada Ioana Radu și în sectorul Râşcani, pe strada Andrei Doga.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu