Târgul de Crăciun din Chişinău. Feerie de sărbătoare ca în oraşele europene (FOTO)

Ca în poveste, aşa au descris oamenii târgul de pe strada 31 august, inaugurat aseară. Startul l-a dat premierul Pavel Filip, care i-a îndemnat pe toţi moldovenii să vină acasă de sărbători.

Feeria a început la ora 18.00, când s-au aprins luminiţele de pe brad. Molidul a fost adus tocmai din Carpaţii României, fiind un cadou din partea Guvernului de la Bucureşti.

"Ştiţi că suntem un guvern care are la bază un program şi prevede ca obiectiv integrarea europeană a Republicii Moldova. Asta înseamnă să facem Crăciunul acasă exact aşa cum îl sărbătoresc în marele oraşe europene", a spus Pavel Filip, premierul Republicii Moldova.

După lansare, premierul împreună cu ministrul Monica Babuc s-au plimbat prin târg, au savurat un pahar cu vin fiert şi au făcut poze cu oamenii.

"În fiecare zi, după şedinţe, după lucru, să venim aici, că e aproape, la un pahar de izvar cu o plăcintă", a spus Pavel Filip, premierul Republicii Moldova.

Printre oaspeţii târgului a fost şi primarul interimar, Silvia Radu.

"Este organizat foarte frumos poate fi comparat cu un târg de crăciun dintr-o capitală a Europei. După muncă vom veni să bem o cană de izvar şi să mâncăm o plăcintă", a declarat Silvia Radu, primarul interimar al Capitalei.

De distracţii a avut parte toată lumea, de la mic la mare. Unii au dat buzna la patinoar.

"Prima oară sunt. Foarte frumos şi foarte bine."

Iar alţii au ales să meargă la carusel.

"Este minunat, îmi place mult, este atmosferă de bucurie, fericire şi toată lume se simte bine."

Cei mai mici erau aşteptaţi în casa lui Moş Crăciun.

"-Ţi-a plăcut Moşul? -De ce, cum el este? -Este adevărat."

Pentru comoditatea vizitatorilor, au fost amenajate locuri de parcare chiar în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

"Mai comod, oamenii lăsau maşinile mai departe şi veneau pe jos, dar acum cât de cât e mai bine."

Târgul de Crăciun va fi deschis până în data de 14 ianuarie.

"O viaţă lungă ca-n poveste, ca un floare, ca un soare, ca o zi de sărbătoare, ca o toamnă de bogată, cu de toate îmbelşugată. La Anul şi la mulţi, mulţi ani!", a felicitat Moş Crăciun.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu