Târgul Acasă de Crăciun! Peste 4.000 de copii vor avea acces gratuit la carusel şi la cel mai mare patinoar pe care l-a văzut vreodată Moldova

Embed:

Târgul "Acasă de Crăciun", lansat de Guvern, va fi deschis în data de 15 decembrie. Peste patru mii de copii, inclusiv din stânga Nistrului, vor avea acces gratuit la carusel şi la cel mai mare patinoar care a fost văzut vreodată în Republica Moldova. Copiii vor primi şi cadouri de la Moş Crăciun. Despre asta a anunţat premierul Pavel Filip care a precizat că pomul de Crăciun a fost dăruit de Guvernul României. 

Startul pregătirilor pe strada 31 august, care va deveni în premieră pietonală, a fost dat acum câteva zile. Muncitorii lucrează de zor pentru ca totul să fie ca la carte.

Târgul va fi împărțit în cinci zone de distracții. Aici, vor fi descoperite meșteșugurile și tradițiile dedicate acestor sărbători. Totodată, vor suna colindele, recitaluri ale artiștilor, dar și clinchete de clopoței. Pentru distracția copiilor, va fi instalat caruselul, patinoarul și va fi amenajată zona de poveste, unde picii se vor întâlni cu Moș Crăciun,

În scurt timp, și căsuța lui Moș Crăciun va fi decorată. Aici copiii vor putea să-i spună poezii moșului cu barbă albă, în schimb vor primi cadouri. La fel, picii vor putea să se distreze la cel mai mare patinoar din țară cu o suprafață de peste 800 de metri pătrați. Acesta va fi amenajat în cel mult trei zile.

Autoritățile își doresc ca, în acest an, sărbătorile de iarnă să-i unească pe toți acasă, unde vor sărbători așa cum se face în marile orașe europene.

"Ne-am propus anul acesta ca pe strada 31 august să amenajăm pomii de acolo, să creăm această atmosferă de Crăciun prin căsuţe, unde veţi avea posibilitatea să cumpăraţi suvenire, dulciuri. De asemenea, la acest târg ne-am propus să aducem peste 1500 de copii din internate, din instituţiile unde se află copii cu nevoi speciale. De asemenea, ne-am propus să aducem şi peste 1500 de copii din regiunea transistreană", a precizat premierul Pavel Filip.

Târgul "Acasă de Crăciun" va fi inaugurat la ora 18:00 pe strada 31 august 1989, în perimetrul străzilor Alexandr Pușkin și Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni. Va fi deschis zilnic, în perioada 15 decembrie - 14 ianurie în intervalul 10:00 - 22:00. De asemenea, va funcţiona şi în noaptea de Revelion cu un program redus.

Detalii despre surprizele care vă aşteaptă la acest târg puteţi urmări pe pagina web targuldecraciun.md și pe pagina de facebook cu același nume.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu