TÂRG PASCAL ÎN CHIŞINĂU. Peste 100 de producători locali şi-au expus marfa(FOTO)

Embed:
Dacă încă nu aţi decis ce să cumpăraţi pentru masa de Paşte, în ajutor vă sar peste 100 de producători locali, care participă în aceste zile la un târg pascal. Agenţii economici au venit la expoziţie cu flori, cozonaci, peşte, dar şi electrocasnice, haine şi bijuterii.

Cele mai mari cozi au fost la standurile vânzătorilor de peşte, întrucât, în două zile, moldovenii vor prăznui Duminica Floriilor, când creştinii care ţin post vor avea dezlegare la peşte.

"Chiar vreau să iau peşte sărat, uscat bun.Am luat mai multe, de toate, tot nişte conserve de peşte."

"Pește am găsit aici, bun, gustos şi de tot felul. Cozonaci am cumpărat, brânzeturi, tot ce trebuie pentru paşte şi masa de sărbătoare."

N-au lipsit clienţi nici la vânzătorii de pască şi cozonaci.

"Avem cozonaci cu stafide, portocale, mac şi vișine. Produsele sunt ale noastre, aluatul este foarte moale. Preţurile sunt bune, avem de 26 de lei, de 48 de lei, în funcţie de gramaj."

Câţiva meşteri populari au venit şi cu sfaturi cum pot fi gătite cel mai bine sarmalele.

"Avem oală pentru gătitul sarmalelor, aşa cum este tradiţia la noi la moldoveni. Lut natural, moldovenesc.Oala pentru sarmale la 300 de lei, totul e manual", a spus Anatolie Raşcu, un meşter popular.

Iar unii gospodari au putut afla de la experţi cum să-şi amenajeze curţile de sărbători.

"Aici puteţi găsi nu doar produse alimentare, dar totul ce ţine de cadouri, pentru grădina verde de la exterior unde avem o poiană întreagă cu toate tipurile de arbuşti, puieţi, flori care se sădesc anume în perioada floriilor", a menţionat Alina Covaş, o organizatoare.

"Aşa cum sunt, un pic cam înflate dar aşa este, trebuie să ne permitem ceva bun măcar de sărbători."

"Preţurile cum vi se par? Ei, aşa şi aşa, merge."

Târgul de Florii va fi deschis pentru vizitatori până marţi, începând cu ora 10:00 şi până la 18:00.
Pe aceeaşi temă