TÂRG ÎN STIL NAŢIONAL în Capitală. Peste 30 de productori din întreaga țară s-au lăudat cu cele mai bune produse

Embed:

Plăcinte moldoveneşti, vinuri, covoare şi obiecte de artizanat. Toate acestea au fost expuse astăzi în cadrul unui târg organizat în fața Palatului Republicii.

Peste 30 de producători din întreaga ţară s-au lăudat la târg cu ce au mai bun şi au ademenit cumpărătorii la tejgheaua lor cu muzică şi preţuri modeste.

Şi dacă produsele alimentare s-au vândut într-un timp record, atunci instrumentele muzicale, covoarele şi iile și-au așteptat mai mult timp cumpărătorii. 

"Tobe proaspete, mături drepte, vin de la sud..apropiaţivă, încercaţi!"

Lidia Guţu a venit la târg tocmai de la Mihăilenii Vechi, Râșcani, ca să-şi vândă covoarele, la care a muncit cot la cot cu nepoţica ei. Preţul acestora variază între 3.000 şi 10.000 de lei.

"La noi la Mihăileni se țese cergi, cergile sunt un lucru tare migălos. Pentru că la covor toarcem lâna în una, dar la cergă trebuie să o rărim în două. Noi am luat tradiţia asta de la bunica, de la mamă, acum şi nepoata țese", a spus producătorul autohnotn, Lidia Guțu. 

La mare căutare au fost şi vinurile şi țuica.

"Am venit cu vin, vin alb, vin roz, vin negru, țuică de casă, tobe a meșterilor populari, pe care-i avem foarte mulţi la sută şi tobele noastre îndeosebi sună mai frumos ca toate, mai plin", a spus producătotorul Gheorghe Guzan.

Şi chiar dacă e zi de lucru, cumpărătorii nu s-au lăsat aşteptaţi. Aceştia au gustat din deliciile moldoveneşti şi nu au plecat cu mâna goală de la târg.

"Am înţeles că sunt lucruri unice, făcute din suflet. De asemenea, sunt prezentate tot cu mult suflet şi clar că apare dorinţa să cumperi ceva."

"Se vede că e multă muncă, multă muncă de mână, în grup se cunoaşte că se lucrează. Cum vi se par preţurile?Destul de normale, fiindcă se merită"

Mîncarea tradiţională le-a lăsat gura apă şi oficialilor. Şeful delegaţiei Uniunii Europene în R. Moldova a gustat din mâncarea tradiţională. Cel mai mult l-a surprins brânza de oi de la nord.

"Văd că sunt multe produse frumoase, foarte gustoase. Sunt foarte gustoase, gustați", a spus ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko.

"Ce este important cred că este faptul că totul este făcut din produse foarte proaspete. Chiar aş spune O calitate ecologică. Şi asta este un atu al Moldovei, care poate să-l folosească şi în oferta pentru parteneri externi, în exporturi, dar şi pentru dezvoltarea domeniului turistic", a spus ambasadorul UE la Chişinău, Peter Michalko.

La târgul de astăzi au participat aproximativ 30 de grupuri din diverse regiuni ale ţării. Aceştia au beneficiat anii trecuţi de sprijinul financiar european, iar acum şi-au expus rezultatele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu