Târg de conserve din Capitală. Oamenii pot cumpăra gem de ardei iuţi, roşii uscate în ulei sau lichior din struguri

Embed:

Cei care nu au reuşit să-şi facă provizii pentru iarnă, o pot face în acest weekend la un târg de conserve din Capitală. Oamenii pot cumpăra gem de ardei iuţi, murături, zacuscă, roşii uscate în ulei sau lichior din struguri. Toate aceste bunătăţi au atras pofticioşii la tarabe.

Gospodinele şi-au umplut sacoşele, pentru a nu mai fi nevoite să stea ore în şir la bucătărie.

Producătorii au adus la târg sute de borcane cu gem, zacuscă, compot, pateuri, miere, toate bio, susţin ei. Pentru o conservă, cumpărătorii trebuie să scoată din buzunare între 45 şi 150 de lei.

"Dulceaţa din chili este pregătită din chili, sare şi piper. Gustul este respectiv dulce, iute şi acru", a spus Ion Leonid, producător. 

"Am venit cu dulceţuri, în special cu ardeiul mărinat pentru care folosim doar produse naturale şi nu folosim adausuri chimice. Mai avem şi gem din citrice, care e făcută pe baza de lămâie şi portocală", a declarat Victoria Moga, producător.

La mare căutare este şi lichiorul din struguri. O sticluţă de tărie costă 150 de lei. Preţul nu este mare, spune producătorul, mai ales că pentru producerea licorii este nevoie să fermenteze trei ani:

"Mai interesant este la lichiorul de Moldova. La această ediţie de lichior de acum trei ani, pe lângă compoziţia de bază care este strugurul a fost frunza de vişin. 5 kg de struguri trebuiau 200 de frunze de vişin."

O alternativă a conservelor sunt fructele şi legumele uscate.

"Foarte multe fructe le folosim în compot iarna sau le consumăm ca snakuri. Avem şi legume. Roşiile le folosim în sosuri în paste, supe chiar."

Unii cumpărători recunosc că au renunţat de mult să-şi mai facă singuri conserve şi preferă să le cumpere din magazine sau de la târguri.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu