Târg de carte la Chişinău: Cea mai ieftină costă cinci lei, iar cea mai scumpă - peste 6.000 de lei (FOTO/VIDEO)

Embed:

Cărţi care cântă, de poveşti şi poezii, volume educative, de dragoste sau memorii, şi chiar un exemplar special, poleit cu aur. Toate sunt la Târgul de carte deschis astăzi în capitală. Expozanţii au oferte cu 30 la sută reducere, dar şi aşa vizitatorii spun că preţurile tot mari sunt.

În prima zi a Târgului de carte, cele mai căutate sunt volumele pentru copii, dar şi romanele pentru romantici. Preţurile promoţionale sunt mai mici decât în librării.

"Cele mai solicitate sunt cărţile sonore, chiar se vând foarte bine la târg", a spus reprezentanta unei librării.

"Cea care se întreabă cel mai mult este cartea "Fluturii", foarte solicitată, scrisă de Irina Binder, ceva de dragoste mai mult", a spus reprezentanta altei librării.

Cea mai scumpă carte de la târg costă peste 6.000 de lei şi este poleită cu aur. Vorbim despre un volum de discursuri ale marilor personalităţi ale lumii. Cartea a apărut la Moscova în doar 50 de exemplare.

Volumul se adresează celor care studiază politologia, dreptul, jurnalismul şi ştiinţele comunicării. Dar puţini îşi permit aşa o cheltuială.

De altfel, în general cumpărătorii ezită în faţa standurilor.

"Clar lucru că sunt preţuri mari, destul de mari, mai ales la cărţile de calitate", a spus un cumpărător.

"Mari, mari preţurile foarte mari. Am văzut acolo ceva de 58 de lei şi nu m-am aşteptat", a spus un alt bărbat.

"Aceste cărţi sunt scumpe. Văd foarte multă literatură pentru copii, frumoase, calitative, atlase, dar toate acestea costă", a spus o cumpărătoare.

La eveniment participă aproape 40 de companii de profil şi toate speră ca până duminică, ziua închiderii târgului, să aibă vânzări cât mai mari.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu