Târg de caritate la Parlament. Deputați, miniștri şi preoţi au venit să cumpere obiecte handmade

Embed:

Zeci de copii și tineri de la centrele comunitare din Chișinău și-au expus creaţiile la un târg de caritate organizat la Parlament.

Deputați, miniștri, preoţi și angajați ai Legislativului au venit să cumpere obiecte handmade. Dacă unii aleși n-au ținut cont de preț, alți căutau ceva mai ieftin.

Daniel Chira din Capitală participă al treilea an consecutiv la acest târg. El spune că a început să facă origami acum cinci ani.

"Mi-era interesant să văd ceva făceau copiii, am încercat și eu și am văzut că mi s-a primit. Atunci mi s-a aprins dorința să fac acest lucru mai departe", a spus participantul la târg, Daniel Chira.

Copiii spun că pasiunile lor necesită mult timp şi dedicaţie. Ei folosesc materiale și tehnici speciale.

"Fiecare cerculeț este făcut prin hârtie răsucită, apoi modelată după o oarecare formă. Noi le-am făcut cu gândul că semnifică foarte mult sărbătorile de Paști".

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a cumpărat mai multe tablouri, icoane, ouă și un goblen.

Iar liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a căutat să cumpere ceva mai ieftin.

– Urmăresc totul, dar mai puțin de 300 nu găsesc!
– Mai puțin de 300 ce?
– De flori!
– La noi găsiți mai puțin de 300!

Demnitarii veniţi la târg spun că apreciază munca depusă de copii.

"Este de apreciat munca lor și în contextul sărbătorilor de Paști este foarte bine că reușim să ne apropiem chiar și material prin cumpărăturile pe care le facem, dar și cu atenția cu care trebuie noi să-i răsplătim pe acești copilași", a declarat președintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Sunt lucruri atât de frumoase, atât de multe că este dificil de a face alegerea", a menţionat deputatul PDM, Sergiu Sîrbu.

Mai mulţi oficiali au profitat de ocazie şi au cumpărat daruri pentru cei dragi.

"O oiță veselă pe care o să o fac cadou nepoțelului meu și mai am una roz", a afirmat ministrul Educației, Corina Fusu.

"Am cumpărat două icoane și o felicitare. Sunt icoane care vor ajunge la oamenii mei dragi", a spus deputatul PL, Alina Zotea.

"L-am ochit când am venit de dimineață tare și eram îngrijorată chiar să nu mi-l ia cineva", a afirmat deputatul PDM, Valentina Stratan.

În cadrul evenimentului a fost prezentat scurtmetrajul de producție moldo-franceză "Reziliența".

Târgul este organizat, la inițiativa Președintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi are drept scop susținerea copiilor cu dezabilităţi şi a celor din familii sărace. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu