TÂRG DE CARIERE MOLDO-ROMÂN. Doritorii de a-şi găsi un loc de muncă vor putea alege din peste 2.000 de oferte

Cei care își doresc un nou loc de muncă au şansa să aleagă din peste 2.000 de oferte. Astăzi, pentru ei, începe un târg de cariere la care participă mai mult de 40 de companii din țară noastră și România. Majoritatea ofertelor sunt din din domeniul IT şi audit financiar, iar una dintre cerinţele obligatorii pentru viitorii angajaţi este cunoaşterea limbii engleze. 

Sergiu a venit la târg cu speranţa că îşi va găsi o ofertă bună. Recent, el s-a întors de peste hotare, acolo unde a muncit câţiva ani.

"Am vrut să mă întorc acasă, acasă mă simt mai bine. Legat cu limbi străine, comunicarea cu clienţii, asta mă interesează", a spus Sergiu.

Şi alţi oameni, în căutarea unui loc de muncă au venit la târg:

"Manager sau operator. Am experienţă, de aceea sunt oferte care mă interesează".

"Am muncit toată viaţa electrician, am studii superioare şi şi caut un loc de muncă conform experienţei".

Aceştia îşi doresc un salariu atractiv şi posibilitatea de creştere în funcţie:

"Dacă ar fi să aplic unde se oferă 40 de ore lucrătoare, aş vrea un salariu de 6-7 mii de lei sau mai mult".

Companiile venite la târg spun că au oferte pentru fiecare - de la cei cu experienţă şi până la cei care încă studiază.

"Pentru studenţi, anume casieri, vânzători de produse alimentare şi alte funcţii din magazin", a declarat Diana Borodin, manager recrutare, reţea naţională de magazine. 

"Avem şi funcţii care nu necesită experienţă, dar avem şi care necesită minim un an de experienţă în domeniul financiar bancar", a spus Natalia Zabolotnîi, eprezentant BNM.

"Dacă persoana nu are experienţă, noi îi învăţăm absolut tot ce trebuie să facă, important e să fie motivaţi", a precizat Ana Bivol, reprezentant companie multinaţională.

"Căutăm persoane de vârstă medie, până la 45 de ani. Avem funcţii vacante de supraveghetor şi santinele, în domeniul medical, în domeniul logistic", a explicat Natalia Antonevici, şef direcţie resurse umane, DIP. 

Cu cele mai atractive oferte au venit companiile multinaţionale. Totuşi, la ei şi cerinţele sunt pe măsură. Viitorii angajaţi trebuie să cunoască cel puţin o limbă străină. Mai mult decât atât, ei spun că un avantaj este şi vârsta.

"La noi, vârsta medie este de 25 de ani, în oficiu. Din 70 de persoane, majoritatea au până la 30 de ani. Angajăm operatori în diverse departamente, în domeniul financiar şi vorbitori de limbi străine pentru relaţii cu clienţii", a precizat Dumitriţa jalbă,  manager resurse umane.

"Vorbim de salarii, care sunt puţin peste media din Chişinău şi România. Dorinţă de lucru, dorinţă de formare, să fie nişte tineri care ştiu că îşi doresc mai mult de la o carieră şi sunt dispuşi să lucreze în acest sens", a precizat Ilinca Drăgănescu,  reprezentant companie de audit din România.

Târgul de cariere va fi deschis şi mâine, până la ora 17:00. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în Moldova sunt aproape 12 mii de locuri vacante de muncă, iar numărul lor este în creştere.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu