Târg al locurilor de muncă la ASEM: Studenţii vor 5.000 de lei pe lună, dar angajatorii le pot oferi doar 3.000 de lei

Embed:

Studenţii şi absolvenţii facultăţilor cu profil economic au avut posibilitatea să-şi găsească o slujbă în cadrul celei de-a V-a ediţii a Târgului locurilor de muncă, care a avut loc ieri la Academia de Studii Economice din Moldova. Deşi tinerii spun că nu sunt dispuşi să muncească pentru salarii mai mici de 5 mii de lei, angajatorii nu oferă mai mult de trei mii de lei pe lună.

Angajatorii prezenţi la Târgul locurilor de muncă de la ASEM spun că pot oferi unui specialist începător un salariu de până la trei mii de lei.

"Avem nevoie de web designeri, merchandiseri şi agenţi comerciali. Căutăm operatori de interviu, ceea ce ţine de cercetările de marketing", a spus managerul unei companii IT, Grigore Sofroni.

"Căutăm persoane care ar putea lucra în orice filială sau agenţie a băncii, cât şi în sediul central. Când persoana devine parte a programului nostru, el primeşte o bursă de două mii de lei", a spus reprezentantul unei bănci, Lilia Pântea.

Totodată, studenţii spun că îşi caută un serviciu bine plătit:

"Caut o companie la care mă pot angaja şi obţine succese în carieră. Pentru început, vreau un salariu de cinci mii de lei"

"Vreau să-mi convină graficul de lucru şi salariul. Pentru mine ca student cred că vreo 3.500 lei, 4.000 lei"

"Salariu să fie cât de cât decent, chiar dacă sunt specialist tânăr - cam 4.000 sau 5.000 de lei minimum"

Târgul locurilor de muncă este organizat de Centrul de Plasament şi Relaţii cu Agenţii Economici al Academiei de Studii Economice şi Comitetul Sindical studenţesc.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu