Târg al inovaţiilor de bibliotecă la Chişinău: "Nu oferim doar carte"

Embed:

În epoca în care tinerii citesc cărţi tot mai puţin şi sunt tot mai atraşi de tehnologiile informaţionale şi de reţelele de socializare, bibliotecile publice încearcă să ţină pasul cu timpul. Astăzi, la Moldexpo s-a desfăşurat primul târg al inovaţiilor de bibliotecă, la care au participat reprezentaţi ai 54 de biblioteci.

Bibliotecarii prezenţi la târg spun că, pentru a atrage cititorii, ei oferă cele mai inovatoare servicii de bibliotecă, puse în aplicare cu ajutorul tehnologiilor informaţionale. Ca să ofere aceste servicii, bibliotecile au fost dotate cu computere şi digitalizate.

"Cititorul poate citi varianta digitală a cărţilor vechi şi rare. Lucru important remarcat de utilizatori  din peste 20 de ţări", a menţionat directorul Bibliotecii Naţionale, Alexei Rău.

Potrivit organizatorilor, bibliotecile publice trebuie să se pună în beneficiul comunităţii, ajutându-i pe oameni să se documenteze în domeniile în care activează sau de care sunt interesaţi.

"Bibliotecile publice nu oferă doar carte. Acestea merg mai departe şi oferă servicii adiţionale cum ar fi: servicii de comunicare, traininguri, tot felul de cursuri, tot felul de cluburi pe interes", a spus organizator Tatiana Rusu.

Bibliotecile publice care au participat la târg au beneficiat de sprijin din partea Fundaţiei Bill şi Melinda Gates. Ele au fost dotate cu calculatoare, internet, iar bibliotecarii au fost instruiţi în domeniul IT. Valoarea totală a proiectului este de 500 de mii de dolari, la care au avut acces peste 68 de biblioteci din Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu