Ţăranu: Dacă nu se votează introducerea vectorului european în Constituție, PDM rămâne singurul partid proeuropean, iar ceilalţi proeuropeni de conjunctură

Embed:
Dacă liberal-democraţii și liberalii nu votează introducerea vectorului european în Constituție, Partidul Democrat rămâne singurul partid proeuropean, iar ceilalţi - proeuropeni de conjunctură. Declaraţia a fost făcută de politologul Anatol Ţăranu în cadrul emisiunii Fabrika de aseară.

"Ar putea să se întâmple ca votul din Parlament să pecetluiască destinul Moldovei pe muți ani înainte. Dacă nu se votează, ei rămân un singur partid pro-european din Republica Moldova, iar ceilalți sunt niște pro-europeni de paie, de conjunctură. Pe de altă parte, dacă votează, consolidează PD, fiindcă inițiativa le aparține", a declarat Anatol Ţăranu, politolog.

Jurnalistul Vlad Darie spune că partidele proeuropene care nu vor vota pentru introducerea sintagmei de integrare europeană în Constituţie riscă să nu mai ajungă în viitorul Parlament.

"Este o chestiune foarte profundă. Eu consider că dacă se întâmplă o minune, dar speranţele sunt foarte mici și se votează, totuși, este al doilea lucru ca importanță după Declarația de Independență. PLDM și PL care nu vor vota, ele nu vor mai fi în Parlament. Acești deputați vor regreta încă mult timp, pentru că este o șansă istorică să se reabiliteze cumva", a menţionat 
jurnalistul Vlad Darie.

Anatol Ţăranu a mai declarat că politicienii nu văd partea bună a acestui proiect. Ei observă doar că propunerea vine din partea PDM şi uită că votează pentru viitorul întregii ţări.

"Dacă egoismul PDM într-un fel are o explicație, cei care nu vor vota această schimbare în Constituție, vor fi stigmatizați pentru toată viața. Pe dânșii, deocamdată îi duce mintea doar să se desolidarizeze de Plahotniuc, dar mintea nu le șoptește că, desolidarizându-se de Plahotniuc în asemenea fel, ei, de fapt, se solidarizează cu Dodon", a conchis Anatol Ţăranu.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu