Ţară săracă, dar cu maşini de lux. TOPUL bijuteriilor pe roţi cumpărate de moldoveni în 2013

Embed:

În una dintre cele mai sărace ţări din Europa, numărul maşinilor de lux creşte de la an la an. Tot mai muţi moldoveni aleg autoturisme Bentley, Porsche, Lexus sau Jaguar. Potrivit datelor oficiale, cota automobilelor din clasa Premium a fost de aproape 10 la sută din numărul celor înmatriculate în ţară, în 2013.

Printre cele mai căutate bijuterii pe roţi au fost anul trecut autoturismele produse de BMW, Jaguar, Mercedes, Land Rover, Lexus şi Porsche.

Potrivit agenţiei Infomarket, la mare căutare au fost şi maşinile de teren. Fiecare al patrulea vehicul vândut în Moldova a fost anume din această caregorie.

"Astăzi, cota maşinilor de lux în Moldova este echilibrată. Ponderea oamenilor bogaţi şi cea a maşinilor scumpe întotdeauna sunt corelate. Dacă ne vom uita la cota unor astfel de maşini de acum câţiva ani, vom vedea că aceasta este stabilă", a declarat expertul auto Vasile Iaroţchi.

Experţii mai spun că, în 2014, piaţa auto va înregistra o creştere similară cu celei din anul trecut. "Considerăm că vânzările vor fi nu mai puţine decât anul trecut, dar preţurile vor rămâne cam aceleaşi, prin aceasta se dovedeşte că unele persoane din ţară încep a trăi mai bine, a înţelege mai corect că maşinile noi sunt mai bune decât cele vechi", a menţionat directorul executiv al Asociaţiei Importatorilor de Autoturisme, Constantin Beresteanu.

Totuşi, maşinile la mâna a doua se bucură de o mai mare popularitate. Anul trecut, vânzările au depăşit 31 de mii de astfel de autoturisme. Mai mult de jumătate dintre acestea sunt mai vechi de opt ani. Experţii atenţionează că maşinile vechi nu sunt sigure, din punct de vedere tehnic.

În total, în 2013 au fost înmatriculate în ţară peste 36 de mii de automobile, cu peste 11.000 mai mult decât în 2012.

Totuşi, cele mai căutate rămân maşinile la mâna a doua. Anul trecut, peste 31.000 de automobile de acest fel au fost vândute. Printre cele mai populare au fost maşinile Dacia, cu aproape 1.100 de unităţi vândute. Urmează Skoda, Toyota, Chevrolet şi KIA.

Cota maşinilor noi a crescut în 2013 cu aproape 10 la sută, dar nu a atins rezultatele întregistrate în 2008, când moldovenii au cumpărat peste 11.000 de maşini noi. În total, în 2013 au fost înmatriculate în ţară peste 36.000 de automobile, cu peste 10.000 mai mult decât în 2012.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu